Wimbledon: Ο 13χρονος Παγώνης έκανε το θαύμα του! Πέρασε στον τελικό και θα διεκδικήσει το τρόπαιο
Ιστορία γράφει στο Λονδίνο ο νεαρός Έλληνας τενίστας. 2025-07-12 16:25:58
Ο Ραφαήλ Παγώνης νίκησε 2-1 σετ με ανατροπή τον Νικίτα Μπέρντιν και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon U14.
Ο Παγώνης, ο οποίος θα κλείσει τα 14 τον ερχόμενο Δεκέμβριο προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon U14 και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο ιστορικό Grand Slam του Λονδίνου.
Το παιδί – θαύμα του ελληνικού τένις πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα το έπραξε με ανατροπή, καθώς πήρε την πρόκριση στο tie break!
Ο Μπέρντιν μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε σε 4-4, αλλά ο Ρώσος πήρε τα δύο επόμενα games κι έκανε το 1-0. Στο δεύτερο σετ, ο Παγώνης μπήκε με… φόρα, πήρε τα τέσσερα πρώτα games και τελικά επικράτησε με 6-2, για το 1-1.
Ο αγώνας οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου ο ταλαντούχος Έλληνας επικράτησε 10-5 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Εκεί, ο «Ράφα» θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον Αυστριακό Μόριτζ Φράιταγκ, ο οποίος απέκλεισε με 2-0 σετ (6-2, 6-4) τον Γάλλο Μάριο Βούκοβιτς.