Εθιμοτυπική επίσκεψη της Γενικής Προξενου της Γερμανίας στην Π.Ε. Μαγνησίας & Β. Σποράδων
2025-05-28 07:49:28
Στις 27-05-2025 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μαγνησίας - Σποράδων, στον Βόλο συναντήθηκε με την Γενική Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Κυρία Μόνικα Φρανκ, που συνοδεύονταν από τον επίτιμο Πρόξενο στο Βόλο Κύριο Γεώργιο Παπαρίζο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γερμανίας.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οικονομική και πολιτιστική συνεργασία, στην ενίσχυση της ροής των τουριστών από τη Γερμανία προς τη Μαγνησία και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η καινοτομία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε με έμφαση την προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ενισχύσει τις στενές σχέσεις με ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, που διαθέτουν τεχνογνωσία σε ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς.
Η Κυρία Πρόξενος εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τη δυναμική της τοπικής οικονομίας και τη διάθεση των Αρχών για εξωστρέφεια και συνεργασία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών να διατηρηθεί η επικοινωνία και να διερευνηθούν συγκεκριμένες δράσεις κοινού ενδιαφέροντος στο άμεσο μέλλον.