SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αλόννησος: Η ισχύς εν τη ενώσει για την προστασία της Άγριας Ζωής |Σεμινάριο πρώτων βοηθειών προς την Άγρια Ζωή του Ιδρύματος Thalassa

2024-10-24 09:03:15
Αλόννησος: Η ισχύς εν τη ενώσει για την προστασία της Άγριας Ζωής |Σεμινάριο πρώτων βοηθειών προς την Άγρια Ζωή του Ιδρύματος Thalassa

To Ίδρυμα Thalassa διοργανώνει Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών προς την Άγρια Ζωή, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στο Πατητήρι Αλοννήσου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου.


Η πρωτοβουλία υλοποιείται χάρη στη συνεργασία και αφιλοκερδή συμβολή των περιβαλλοντικών οργανώσεων ΑΡΙΩΝ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ και MΟm οι οποίες θα πραγματοποιήσουν τις σχετικές εκπαιδεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΡΙΩΝ θα εστιάσει στα θαλάσσια κητώδη, ο ΑΡΧΕΛΩΝ στις θαλάσσιες χελώνες, η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ σε χερσαία πτηνά, θηλαστικά, ερπετά και σε θαλασσοπούλια, και η MOm στη μεσογειακή φώκια.
Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί σε δύο διακριτά μέρη – αρχικά για κτηνιάτρους και εν συνεχεία για ευαισθητοποιημένους πολίτες και εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής (Μονάδα Διαχείρισης, Λιμενικό Σταθμό κ.ά.).
Το σεμινάριο επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί σε μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας, η οποία φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά χερσαία και θαλάσσια είδη και κατά συνέπεια καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης εργαλείων και μεθοδολογιών για την προστασία τους.