SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή στο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Σχολείο Αλοννήσου | Ο Σταμάτης & ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή στην Αλόννησο

2024-10-23 10:14:26
Κυκλοφοριακή Αγωγή στο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Σχολείο Αλοννήσου | Ο Σταμάτης & ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή στην Αλόννησο
Με ενθουσιασμό και χαμόγελα υποδέχθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σχολείου Αλοννήσου την εκδήλωση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αλοννήσου, του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα οδικής ασφάλειας. Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, η οποία περιλάμβανε διαδραστικές δραστηριότητες και ενημέρωση για τους βασικούς κανόνες κυκλοφορίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή», του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, που εστιάζει στην κυκλοφοριακή αγωγή, και το οποίο διανεμήθηκε στους μαθητές μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης. Παράλληλα, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής στους μικρούς μαθητές.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου, Αλέξανδρος Αναγνώστου και η αστυνομικός και συγγραφέας του βιβλίου, Δέσποινα Γκουτζολίκα, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κική Αναγνώστου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μάχη Αναγνώστου και η Αντιπρόεδρος του συλλόγου Ελένη Σπύρου.
Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση, όπου τυχεροί μαθητές κέρδισαν κράνη για τη δική τους ασφάλεια όταν κινούνται με ποδήλατο, ενισχύοντας το μήνυμα της σωστής οδικής συμπεριφοράς.
Μήνυμα Διοικητή Α.Σ. Αλοννήσου:
«Με αυτή την πρωτοβουλία, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια και την εκπαίδευση της νέας γενιάς, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για ένα ασφαλές μέλλον στους δρόμους.»
Ο Δήμος Αλοννήσου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, στην αστυνομικό και συγγραφέα Δέσποινα Γκουτζολίκα και στους διευθυντές των σχολείων κ. Τακο και κ. Χρονόπουλο, για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.
Χορηγοί εκδήλωσης:
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου
Κατάστημα Αλοννησιώτισσα Τόνος Αλοννήσου
Skiathos Motors
Κατάστημα “Ευδοκώ”
Ενοικιαζόμενα δωμάτια «Πάνθεον»
Εταιρία «Seajet»

Photo Gallery