SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Το εορταστικό πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου

2024-10-23 09:06:34
Σκόπελος: Το εορταστικό πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστεί στην Σκόπελο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την πατρίδα μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας.

Πρόγραμμα εορτασμού ιστορικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
Από τις 7:30 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Στις 11:00 π.μ. θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στον νέο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, ενώ θα υπάρξει και ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των ενδόξων νεκρών μας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από την Εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Κούκιου Δήμητρα και έπειτα ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των σχολείων πριν την επιστορή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Τέλος, θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών και των μαθητριών της Πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπέλου, του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, καθώς και του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου, έμπροσθεν του χώρου όπου θα παρίστανται οι επίσημοι.

 Ο Δήμος Σκοπέλου ενημέρωνει ότι, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 25ης  Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2024 και φωταγώγηση των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, των Νομικών Προσώπων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, καθώς και σημαιοστολισμός των ελλιμενισμένων πλοίων.