SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΜΑΝ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ : "Τι συμφέροντα εξυπηρετεί η δημοτική αρχή;"

2024-10-19 14:37:02
ΜΑΝ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ :

Είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να στρέψει τα βέλη της κριτικής προς την παράταξή μας, αγνοώντας το βασικό ζήτημα: τη διαφάνεια στη διαχείριση δημόσιων πόρων και την ενημέρωση των πολιτών. Η άρνηση παροχής των απαραίτητων εγγράφων και η πρόφαση ότι "υπάρχει ένα μήνας περιθώριο" αφήνουν σαφή υπόνοια ότι κάτι προσπαθεί να συγκαλυφθεί.

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται ο χρόνος αυτός ως δικαιολογία για την καθυστέρηση στην προσκόμιση των στοιχείων που αφορούν τα δημοτικά κονδύλια. Τα χρήματα των δημοτών χρησιμοποιούνται για νομικές διαδικασίες και η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να γνωρίζει που ακριβώς κατευθύνονται αυτά τα ποσά καθώς και τις απαντήσεις των εκάστοτε νομικών συμβούλων.
Αντί να επικεντρωθεί η Δημοτική Αρχή στην παροχή σαφούς πληροφόρησης, επιλέγει να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για «αντίσταση» στις ενέργειές της.

Το πιο ανησυχητικό είναι η σιωπή της Δημοτικής Αρχής γύρω από τα συμφέροντα που υπηρετεί. Ποιους πραγματικά εξυπηρετούν οι καθυστερήσεις και η ασαφής πολιτική; Γιατί αποφεύγει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη διαφάνεια που αρμόζει σε μια δημοκρατική διοίκηση; Αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των δημοτών, συνεχίζει να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας μας για τη μόνη ουσιαστική μας κίνηση: την αναζήτηση της αλήθειας.

Ως παράταξη, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση, και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να χρησιμοποιεί παραπλανητικές δικαιολογίες, καλύπτοντας τα δικά της αμφιλεγόμενα συμφέροντα. Η έλλειψη άμεσης πληροφόρησης και οι ασάφειες στις ενέργειες της σηκώνουν υποψίες για το ποιος πραγματικά ωφελείται από αυτές τις καθυστερήσεις.