SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

4ημερη εκδρομή στον Έβρο διοργανώνει η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου | δείτε το πρόγραμμα

ΞΑΝΘΗ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΕΡΕΣ - ΣΟΥΦΛΙ - ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ - ΚΟΕΝΟΦΩΛΙΑ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΚΑΒΑΛΑ - Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ - Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) - Ι.Μ. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ - Ι.Μ. ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ 2024-10-15 12:27:52
4ημερη εκδρομή στον Έβρο διοργανώνει η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου | δείτε το πρόγραμμα

 

1η ΜΕΡΑ Κυριακή 10/11/24: ΣΚΙΑΘΟΣ-ΒΟΛΟΣ

Άφιξη στο Βόλο το απόγευμα. Για όσους επιθυμούν, διανυκτέρευση σε κοντινό ξενοδοχείο στο λιμάνι, στο ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ. Το φροντίζουμε προσφέροντας δωμάτια και τιμές (προαιρετικά).

2Η ΜΕΡΑ Δευτέρα 11/11/24: ΒΟΛΟΣ-ΞΑΝΘΗ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 07:00πμ. από την είσοδο του λιμανιού. Δύο ενδιάμεσες στάσεις (Olympus Plaza και Μουσθένη). Στάση-προσκύνημα στον Ι.Μ. Αγίου Νικολάου-Μετόχι της Ι.Μ. ΜΑΤΟΠΕΔΙΟΥ στη Βιστωνίδα λίμνη. Γεύμα στην Παλιά πόλη της Ξάνθης. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RAMANDA PLAZA THRAKI (Α΄ ΚΑΤ.). Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και δείπνο.

Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ Τρίτη 12/11/24: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)-ΦΕΡΕΣ-ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για να «ανακαλύψουμε» το Νομό Έβρου. Περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού, Αλεξανδρούπολη, με την άψογη ρυμοτομία, χτισμένη σύμφωνα με το ιπποδάμειο σύστημα. Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον ψηλό Φάρο, σύμβολο της πόλης από το 1880, το μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη, της «Μπουμπουλίνας της Θράκης», που βοήθησε στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους το 1821, καθώς και το αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. Κατόπιν, παράλληλα με το τεράστιο Δέλτα που σχηματίζει ο Έβρος ποταμός, θα επισκεφτούμε τις Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στον αυθεντικό βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του 12ΟΥ αι., που αποτελεί καθολικό ορθόδοξου βυζαντινού μοναστηριού, είναι μικρογραφία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και οι ντόπιοι αποκαλούν ‘Παρθενώνα’ της Θράκης. Μετά θα καταλήξουμε στο πληγωμένο από τις πυρκαγιές Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, και στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Έβρου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα ατομικά και αναχώρηση για το περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά και τα μεταξωτά του. Εκεί, στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, θα μάθουμε για την σηροτροφεία και για την πολύπονη διαδικασία παραγωγής μεταξιού, ενώ θα δούμε κα ζωντανούς μεταξοσκώληκες! Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη.

4Η ΜΕΡΑ Τετάρτη 13/11/24: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για να «ανακαλύψουμε» τον Βόρειο Έβρο. Αρχικά θα λειτουργηθούμε στην Ι.Μ. Πορταιτισσας. Βρίσκεται στην Κορνοφωλιά και αποτελεί μετόχι της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους. Η ίδρυσή της τοποθετείται κάπου στο Μεσαίωνα. Φιλοξενεί ένα σπουδαίο αντίγραφο της αυθεντικής εικόνας του Αγίου Όρους, καθώς και λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Διδυμότειχο. Θα μας υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Διδυμότειχου μετά την θεία λειτουργία. Θα ξεναγηθούμε στην ιστορική πόλη και θα δούμε τα βυζαντινά ‘Δίδυμα τείχη’ της πόλης, με τα βυζαντινά ναύδρια και τους μεταβυζαντινούς ναούς καθώς και το Μεγάλο Τέμενος. Εκεί, στην πλατεία, θα απολαύσουμε και τον καφέ μας. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη. Το βράδυ δείπνο με γλέντι σε κοσμική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ Πέμπτη 14/11/24: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΛΥΔΙΑ-ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρόγευμα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Πρώτη στάση είναι η Ι.Μ. Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, όπου στα μέσα του 1ΟΥ αι. στον ποταμό Ζυγάκτη ο Απόστολος Παύλος βάπτισε την πρώτη Χριστιανή της Ευρώπης, την Λυδία. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στην Καβάλα. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, το απόγευμα θα φθάσουμε στον Βόλο.

Όσοι έχουν κλείσει ξενοδοχείο ή δικές τους διαμονές, θα διανυκτερεύσουν.

6Η ΜΕΡΑ Παρασκευή 15/11/24: ΒΟΛΟΣ-ΣΚΙΑΘΟΣ

Συγκέντρωση έξω από το πλοίο που θα μας μεταφέρει στην Σκιάθο.

Κόστος συμμετοχής κατ άτομο σε δίκλιν:280 ευρώ

Επιβάρυνση μονόκλινου: +100 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • 3 διανυκτερεύσεις στην Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο «Ramanda Plaza Thraki” (Α κατηγορία)

  • Υπερυψωμένο καινούργιο λεωφορείο με κλιματισμό

  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

  • Έμπειρος τοπικός διπλωματούχος ξεναγός του ΕΟΤ

  • Μεταφορές εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • ΦΠΑ

  • Φόροι ξενοδοχείου

  • Συνοδός του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους των επισκέψεων (εφόσον υπάρχει εισιτήριο)

  • Ότι δεν αναφέρεται ανωτέρω.

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ (για όσους επιθυμούν):

Hotel ΝΕΦΕΛΗ (κεντρικό): 35 ευρώ/άτομο/νύχτα σε δίκλινο δωμάτιο με πρόγευμα (δεν περιλαμβάνεται φόρος διαμονής).

Βραδινή διασκέδαση:

Διασκέδαση σε κοσμική ταβέρνα με ζωντανή μουσική (ορχήστρα). Περιλαμβάνει: 5 πρώτα πιάτα, σαλάτα ανά 4 άτομα, κυρίως πιάτο επιλογής σας (κρεατικά, κλπ), γλυκό. ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ: 25 ευρώ.