SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Παν. Λιαδέλης: Μήνυμα νίκης στέλνουν και οι Σποράδες

2024-10-14 18:47:03
Παν. Λιαδέλης: Μήνυμα νίκης στέλνουν και οι Σποράδες

Τα προβλήματα, οι αγωνίες και οι ανάγκες των επαγγελματιών της Σκιάθου τέθηκαν στον επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας» και υποψήφιο Πρόεδρο, Παναγιώτη Λιαδέλη, που μαζί με στελέχη του συνδυασμού του βρέθηκε στο νησί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τους υποψήφιους συμβούλους Γωγώ Σταθαράκου, Μαρία Τόπα- Μαραβέγια, Γιάννη Μπουρούνη, Δημήτρη Ραμματά και Βασίλη Χαρβάλα.

Ο κ. Λιαδέλης επισκέφθηκε καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και είχε σειρά επαφών με επαγγελματίες του εμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού και της ξενοδοχίας. Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών ήταν ζωηρό για όσα αφορούν το Επιμελητήριο και εξέφρασαν τη στήριξή τους στον συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας».

Οι επαγγελματίες συζήτησαν με τον κ. Λιαδέλη και τα στελέχη του συνδυασμού τα σημαντικότερα ζητήματα που τους απασχολούν, τόσο σε σχέση με το Επιμελητήριο όσο και γενικότερα. Κυριότερο ήταν η δυσαρέσκεια για την ανάγκη μετακίνησης στον Βόλο για θέματα που αφορούν το Επιμελητήριο και το ΓΕΜΗ, αφού δεν υπάρχει κάποια επιμελητηριακή υπηρεσία στα νησιά των Σποράδων, ενώ την ίδια ώρα, και ειδικά στη διάρκεια του χειμώνα, οι συγκοινωνίες είναι ελλιπείς και δυσχεραίνουν λόγω των καιρικών συνθηκών. Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης εποχικού προσωπικού, ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις εστίασης και τα καταλύματα.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λιαδέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μήνυμα νίκης που στέλνουν και οι Βόρειες Σποράδες, και σημείωσε πως από την επομένη κιόλας των εκλογών του Νοεμβρίου η παρουσία του Επιμελητηρίου στα νησιά των Σποράδων θα είναι πιο συχνή, ενώ τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάζει εκεί. Παράλληλα, δήλωσε πως οι επαφές θα συνεχιστούν και με άλλους επαγγελματίες των Σποράδων, ώστε να σχηματιστεί μία συνολική εικόνα για την επιχειρηματικότητα και τις ανάγκες των νησιών.