SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Γιώργος Μιχαήλ από την Σκόπελο στο τριήμερο συνέδριο Αστρονομίας στην Κοζάνη

Κοιτώντας τον ουρανό με ένα τηλεσκόπιο! 2024-10-11 14:14:53
Ο Γιώργος Μιχαήλ από την Σκόπελο στο τριήμερο συνέδριο Αστρονομίας στην Κοζάνη
Η Κοζάνη θα φιλοξενεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες αστρονόμους της χώρας, στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου συνεδρίου Ερασιτεχνικής αστρονομίας, που διεξάγεται από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μεταξύ αυτών κ. Γιώργο Μιχαήλ από την Σκόπελο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο που γίνεται ανά διετία και παρουσιάζονται στα πλαίσιά του νεώτερα γύρω από την αστρονομία, γίνονται εργαστήρια και σεμινάρια για τη χρήση αστρονομικών εργαλείων και τεχνολογιών, και χρήση ερασιτεχνικού ραδιοτηλεσκόπιου, έκθεση αστροφωτογραφίας

Το συνέδριο ήδη έχει γίνει πόλος έλξης για ερασιτέχνες αστρονόμους ανά την Ελλάδα, ενώ θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους συλλόγους να παρουσιάσουν τις δράσεις τους.

Περιγράφοντας τις δράσεις του συλλόγου, απάντησε πως βασικός στόχος είναι η διάδοση της αστρονομίας, με δημοφιλείς να είναι οι δράσεις με εξορμήσεις όπου ο κόσμος μπορεί να δει με τα τηλεσκόπια των μελών. Αρκετές από τις δράσεις των αστρονόμων περιλαμβάνουν ενημερωτικές δράσεις με σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ διεξάγει και ομιλίες.