SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Δεκάδες αποβολές για κινητά στον Βόλο

Σε κατάληψη έξι σχολεία, που ζητούν άρση ποινών για τα κινητά τηλέφωνα – Πρεμιέρα… μαθητικών κινητοποιήσεων 2024-10-08 08:33:29
Δεκάδες αποβολές για κινητά στον Βόλο

Δεκάδες αποβολές έχουν δοθεί σε μαθητές της Μαγνησίας για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές καλούνται να έχουν τα κινητά στην… τσάντα, όμως ο κανόνας καταπατείται και οι ποινές πέφτουν βροχή… Χθες, άνοιξε αυλαία μαθητικών κινητοποιήσεων, με καταλήψεις σε έξι σχολικές μονάδες και με ένα από τα κύρια αιτήματα να είναι η άρση των ποινών για τα κινητά τηλέφωνα.

Ηδη από τους Αγιασμούς, οι μαθητές έχουν ενημερωθεί για την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εντός των σχολικών χώρων, σε αίθουσες αλλά και προαύλια, κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για συνομιλία, βιντεοσκόπηση ή άλλη χρήση. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη εκτός σχολικής τσάντας τέτοιου είδους συσκευής, αυτή παραδίδεται στη διεύθυνση του σχολείου, επιστρέφεται μετά το πέρας των μαθημάτων και ενημερώνονται οι γονείς.

Βάσει του ποινολογίου των μαθητών αν ο διευθυντής επιληφθεί, υποχρεωτικά εφαρμόζεται το παιδαγωγικό μέτρο της αποβολής από τα μαθήματα έως τρεις ημέρες, ενώ αν παραπέμψει το θέμα στον Σύλλογο Διδασκόντων, μπορεί να δοθεί αποβολή έως και πέντε ημέρες.

Ηδη οι αποβολές πέφτουν… βροχή, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να ζητά στοιχεία για τον αριθμό των ποινών που έχουν εφαρμοστεί σε βάρος μαθητών για χρήση κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα.

Τα κινητά και η απαγόρευση χρήσης τους ακόμη και στα διαλείμματα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας, προχώρησαν χθες στις πρώτες για την τρέχουσα σχολική χρονιά καταλήψεις, μετά από κάλεσμα της πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου μαθητών.

Λουκέτα κλείδωσαν στο σχολικό συγκρότημα των 4ου Γυμνασίου – 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στο ΓΕΛ Αγριάς, στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, στο Γυμνάσιο Βελεστίνου και στο Γυμνάσιο Λεχωνίων.

Στην πρεμιέρα των κινητοποιήσεών τους, οι μαθητές ζητούν αποποινικοποίηση της χρήσης των κινητών, καλύτερη οργάνωση των εκδρομών, καλύτερα σχολικά κτίρια, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές.

Πηγή: taxydromos.gr