SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

Η 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. 2024-10-04 10:00:44
(εικόνες) Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου
Η 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Η ημέρα εορτασμού αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση της αξίας της ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή και στην κοινωνία.
Στο σχολείο μας, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την ημέρα αυτή σε δράσεις και συζητήσεις με θέμα την ειρήνη και τη συνεργασία. Οι μαθητές μας, με τον μοναδικό τους τρόπο, έδειξαν ότι η ειρήνη δεν είναι μόνο μια παγκόσμια έννοια, αλλά και κάτι που μπορούμε να χτίσουμε μέσα μας και γύρω μας.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συζητήσαμε τι σημαίνει ειρήνη για τον καθένα μας. Οι μαθητές μας ανέφεραν ότι η ειρήνη σημαίνει να ζούμε χωρίς συγκρούσεις, να δείχνουμε καλοσύνη στους γύρω μας και να λύνουμε τις διαφορές μας με διάλογο και σεβασμό. Μιλήσαμε για την αξία της κατανόησης και της υπομονής, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
Μέσα από παιχνίδια συνεργασίας και δημιουργικές δραστηριότητες, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους για την ειρήνη. Κάθε δραστηριότητα είχε στόχο να καλλιεργήσει τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών.
Μέσα από τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την κατανόηση, οι μαθητές μας έδειξαν πως ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο όταν εμείς οι ίδιοι, με απλές και καθημερινές πράξεις καλοσύνης, γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Αυτές οι μικρές πράξεις έχουν τη δύναμη να φέρουν μεγάλη διαφορά.