SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Tιμήθηκε ο Σκιαθίτης Συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος στο 1ο Παναττικό - Πανθεσσαλικό Αντάμωμα

2024-09-28 09:25:43
Tιμήθηκε ο Σκιαθίτης Συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος στο 1ο Παναττικό - Πανθεσσαλικό Αντάμωμα

Το 1ο Παναττικό Πανθεσσαλικό αντάμωμα είναι γεγονός! Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη» με την υποστήριξη του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της « Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στέφανος Γ Κούτρας αναφέρει :
« Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων «Η Πανθεσσαλική Στέγη» στο πλαίσιο των καταστατικών της σκοπών ανακοινώνει και καθιερώνει ως θεσμό το Παναττικό Πανθεσσαλικό Αντάμωμα σε συνεργασία με το σύλλογο Θεσσαλών Χαιδαρίου και τη στήριξη του Δήμου Χαιδαρίου, ως ελάχιστη τιμή απέναντι στη μορφή του Αρχιστρατήγου Γεωργίου Καραϊσκάκη και την ιστορική μάχη Χαιδαρίου, ιστορική αναφορά για τους αγώνες των Θεσσαλών της Αττικής. Σας καλωσορίζω στη μεγάλη Θεσσαλική γιορτή τονίζοντας την μεγάλη προσφορά των θεσσαλικών συλλόγων στην προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της ιστορικής και πανέμορφης Θεσσαλίας. Η «Πανθεσσαλική Στέγη» ως μέλος της μεγάλης οικογένειας των εθνικοτοπικών φορέων δηλώνει περήφανη για τους αγώνες των προγόνων μας για την προκοπή των ετεροδημοτών Θεσσαλών και για την αγάπη των φίλων της Θεσσαλίας.!» Συνεχίζουμε δυναμικά για την Θεσσαλία της δημιουργίας, του πολιτισμού, της νέας εποχής.»
Advertisement
 
 

Ο Δήμαρχος Χαιδαρίου κ Μιχάλης Σελέκος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Eίναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, μιας και ο κόσμος τις έχει ανάγκη. Έδωσε συγχαρητήρια και στην ομοσπονδία για αυτή την βραδιά αλλά και στον τοπικό σύλλογο Θεσσαλών του Χαϊδαρίου, στο μουσικό σχήμα και τις ομάδες που παρουσίασαν τους παραδοσιακούς Θεσσαλικούς χορούς, καθώς τόνισε πως για να υπάρχουν αυτά τα ωραία αποτελέσματα κάποιοι μοχθούν.”

O Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου « Η Θεσσαλική Γη» κ. Κώστας Τσιώρας τόνισε; Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την υλοποίηση του 1ου Παναττικού Πανθεσσαλικού Ανταμώματος με δεδομένο ότι η Μάχη Χαιδαρίου είναι ένα ξεχωριστό σημαντικό ιστορικό γεγονός που μας υπενθυμίζει τους αγώνες των προγόνων μας με πρωταγωνιστή τον « Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης» Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Η σημαντική αυτή εκδήλωση με έντονους συμβολισμούς περιλάμβανε τρία μέρη και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη μπροστά στην προτομή του λαξευμένη από τον Χαιδαριώτη καλλιτέχνη Χάρη Λαλέ η οποία κοσμεί την πλατεία Χαϊδαρίου από το 1998, καθώς το 1826 ηγήθηκε των Ελληνικών δυνάμεων στην μάχη του Χαϊδαρίου απέναντι στον Κιουταχή, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και λαού που προσήλθε αθρόα να τιμήσει τον « Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης» τα όνομα του οποίου φέρει ο κεντρικός δρόμος του Δήμου Χαϊδαρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Σελέκο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη» κ. Κώστα Τσιώρα και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η Πανθεσσαλικής Στέγη» Δρ. Στέφανο Γ. Κούτρα.
Ακολούθησε η εμφάνιση των θεσσαλικών παραδοσιακών χορευτικών σχημάτων από το Σύλλογο Θεσσαλών Χαιδαρίου «Η Θεσσαλική Γη» (Χοροδιδάσκαλος: Σωκράτης Παππάς),την Ένωση Θεσσαλών θριασίου πεδίου (Χοροδιδάσκαλος:Βαγγέλης Σαμπάνης)και τον σύλλογο Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ» ( Χοροδιδάσκαλος :Ελευθερία Μικελάτου) τα οποία παρουσίασαν με ξεχωριστή επιτυχία τους παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας: Καραϊσκάκης το λέγε (Συρτό στα τρία), Καραγκούνα, Αράχοβα -τσάμικος, Μπεράτι, Τάσια. Την παρουσίαση των χορευτικών πραγματοποίησε η κ. Τασούλα Δεληγιάννη μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου η οποία παράλληλα αναφέρθηκε στις πολυποίκιλες δράσεις της «Θεσσαλικής Γης» για την προβολή της Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές βραβεύσεις των παραδοσιακών, λαϊκών και έντεχνών ερμηνευτών για την πολυετή προσφορά τους στη μουσική παράδοση και όχι μόνο της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο Γιώργος Δεληγιάννης ιδρυτής της παραδοσιακής μουσικής σχολής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Οι παραδοσιακοί, λαϊκοί και έντεχνοι Θεσσαλοί ερμηνευτές Λάμπρος Καρελάς, Bασιλική Καρακώστα, Στέλλα Καρύδα, Χρυσόστομος Μητροπάνος, Αντώνης Μιτζέλος, Παντελής Σούλης. Η λαϊκή ερμηνεύτρια και ηθοποιός Ελένη Ροδά. Η ερμηνεύτρια φίλη της Θεσσαλίας κ. Νάντια Καραγιάννη.
Στο πλαίσιο των τιμητικών βραβεύσεων τα βιογραφικά των τιμώμενων καλλιτεχνών παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ της « Πανθεσσαλικής Στέγης» Απόστολος Ζαφειρόπουλος, Βασίλης Βασιλάρας. Αλεξάνδρα Θεολόγη, Λία Βουγιούκα, Αναστασία Μπαλαμπάνη, Χαρά Σκάρπου και Έφη Χαντζούλη.

Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν κατά σειρά :Κώστας Τσιώρας (Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Χαιδαρίου),Μιχάλης Σελέκος (Δήμαρχος Χαϊδαρίου), Γρηγόρης Αναγνώστου (Πρόεδρος Θεσσαλών Ηλιούπολης),Κατερίνα Βελέντζα (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαϊδαρίου),Μενέλαος Παπαδημητρίου (Λογοτέχνης, Συγγραφέας).Ευάγγελος Ντηνιάκος, (πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου) και Στέφανος Κούτρας (Πρόεδρος « Πανθεσσαλικής Στέγης»)

Οι τιμώμενοι ερμηνευτές και οι τιμώμενες ερμηνεύτριες ευχαρίστησαν την ομοσπονδία και χάρισαν μια ξεχωριστή μουσική παραδοσιακή νότα στο 1ο Παννατικό Πανθεσσαλικό Αντάμωμα.
Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος Θεσσαλών και φίλων της Θεσσαλίας. Ειδικότερα παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαϊδαρίου κ. Κατερίνα Βελέντζα, Αλέξης Γεωργούλης, πρώην Ευρωβουλευτής, Βασιλική Αλεξανδρίδου, πρώην Βουλευτής Λάρισας, Μάκης Κιάμος Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Άννα Αλεξανδράτου τ. Πρόεδρος Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου, Πρόεδρος Συλλόγου Πυργουσιών Χίου, Χρυσάνθη Αυλωνίτου Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, η Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών ( Επιτροπή κρίσεων) κ. Σοφία Σκλείδα ,αντιδήμαρχοι του Δήμου Χαϊδαρίου, Πρόεδροι Θεσσαλικών Συλλόγων και άλλων πολιτιστικών φορέων.

Στο πλαίσιο του 1ου Παναττικού Πανθεσσαλικού Ανταμώματος πραγματοποιήθηκε σημαντική λαχειοφόρος αγορά με προσφορές από Θεσσαλούς επιχειρηματίες και φίλους της Θεσσαλίας. Η «Πανθεσσαλική στέγη» εκφράζει εγκάρδιες ευχαριστίες στους δωροθέτες όπως και στον υπεύθυνο της οργάνωσης της κ. Βασίλη Δημόπουλο σύμβουλο οικονομικών της « Πανθεσσαλικής Στέγης».
Με την ολοκλήρωση της απονομής των τιμητικών πλακετών ακολούθησε θεσσαλικό παραδοσιακό γλέντι με σκοπούς και ήχους της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα με το μουσικό σχήμα του Παναγιώτη Μαρκοστάμου (Τραγούδι-Ακορντεόν),Γρηγόρης Κραβαρίτης (Κλαρίνο),Γιάννης Πούλιος (Βιολί), Δημήτρης Ράπτης (Λαούτο), Ηλίας Φελέκης (Κιθάρα), Θανάσης Παντιώρας( Κρουστά) και Αγγελική Δαλιάνη ( Τραγούδι)
Η «Πανθεσσαλική Στέγη» εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Σελέκο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κατερίνα Βελέντζα, την Διευθύντρια του Γραφείου Πολιτισμού κ. Αθήνα Χρυσικοπούλου για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξη.

Χαιρετιστήρια επιστολή απέστειλε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος η βουλευτής Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη και η Ι.Μ Δημητριάδος.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί τους διαδικτυακούς τόπους Εrtnews.gr Larissanet.gr, karditsalive.net. mouzakinews.gr, magnesianews.gr για την προβολή της εκδήλωσης, την Δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θεσσαλίας κ Φρόσω Παύλου, την Δημοσιογράφο κ Ελένη Ραυτοπούλου,τον Δημοσιογράφο κ Παντελή Σούλη καθώς τους εθελοντές για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης Δημοσιογράφο- Συγγραφέα κ Ηλία Προβόπουλο και τον εκλεκτό φίλο της Ομοσπονδίας κ. Κυριάκο Μπούρα στέλεχος της Ελληνο-αιγυπτιακής κοινότητας. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Βασίλη Βασιλάρα για την δημιουργία σχετικού βίντεο προβολής της εκδήλωσης και τη δημοσιογραφική συχνότητα Μeteorafm 90.3 και τον Δημοσιογράφο Γιώργο Σιαμουρέλη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δημοσιογράφο κ Χρήστο Μπεχλιβάνο. Στον πρόεδρο κ Κώστα Τσιώρα και τις κ Τασούλα Δεληγιάννη, Πηγή Βαρθολομιού της «Θεσσαλικής Γης» για τη συνεχή υποστήριξη της εκδήλωσης.
.Η «Πανθεσσαλική Στέγη» απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες τις Θεσσαλές και τους Θεσσαλούς τις φίλες και τους φίλους της Θεσσαλίας για τη δυναμική του παρουσία στη μεγάλη αυτή θεσσαλική γιορτή!