SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΦΙΝΗΣ : Απροετοίμαστη και αμήχανη η Δημοτική Αρχή Αλοννήσου στην σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη

2024-09-24 21:05:14
ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΦΙΝΗΣ : Απροετοίμαστη και αμήχανη η Δημοτική Αρχή Αλοννήσου στην σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλοννήσου παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Δημητρίου Κουρέτα, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων και στελεχών της διαχειριστικής αρχής Θεσσαλίας . Δυστυχώς τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν ήταν τα αναμενόμενα που προσδοκά το νησί μας και αυτό γιατί η δημοτική αρχή εμφανίστηκε απροετοίμαστη και αμήχανη.
Ο Περιφερειάρχης με την ομάδα του προσπάθησαν να θέσουν θέματα προς συζήτηση, ο οικοδεσπότης όμως δέν.... συμμετείχε!!!!
Ο κ. Αναγνώστου, αντί να παρουσιάσει τον σχεδιασμό του Δήμου για την προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ) 2021-2027 με έργα και δράσεις έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) που σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις Β. Σποράδες, ανάλωσε τον χρόνο του σχετικά με την ανακήρυξη του κ. Ηλιόπουλου ως επίτιμου δημότη.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει στην τοποθέτηση του ότι ο κύριος Ηλιόπουλος , τον χαρακτήρισε "καλό άνθρωπο" και "έξυπνο δήμαρχο".
Δεν ντράπηκε να αναφέρει ότι η ανακήρυξη έγινε με 6 ψήφους υπέρ έναντι 15 μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Παραδέχτηκε επίσης ότι αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα στην παράταξη του, αλλά δήλωσε ότι θα κάνει αυτό που θέλει αυτός, αδιαφορώντας για το πώς θα αντιδράσουν οι διαφωνούντες!!!
Βέβαια η "μπουρδολογία" από πλευράς του κ. Αναγνώστου συνεχίστηκε, καθώς ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει από τον ΟΦΥΠΕΚΑ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η φύλαξη του θαλασσίου πάρκου να γίνεται από τον Δήμο Αλοννήσου, στην ουσία "χάϊδεψε τα αυτιά" στους εμπνευστές της ιδέας "έφαγαν" το παραμύθι και έφυγαν ευχαριστημένοι.
Την "παρτίδα" έσωσε ο Περιφερειάρχης στο τέλος της σύσκεψης ανακοινώνοντας έργα και δράσεις που θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα.