SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο του "Ρεστίο"

Η προθεσμία λήξης υποβολής των προτάσεων ορίζεται μέχρι 31-12-2024 2024-09-22 08:05:21
Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο του

Το αυτεξούσιο λογοτεχνικό έντυπο «Ρεστίο» της Σκιάθου καλεί τους κατοίκους της Σκιάθου και όχι μόνο, να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά µε τον σχεδιασμό λογοτύπου.

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές.
Δεν επιτρέπονται περισσότερες από μία συμμετοχές ανά άτομο ή ομάδα, ενώ κάθε άτομο
μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε μια ομαδική πρόταση.


1. Προδιαγραφές λογοτύπου
Το λογότυπο θα πρέπει:
- Να είναι σύγχρονο, πρωτότυπο και μοναδικό, όπως ορίζεται στον Περί του Δικαιώματος Πνευματικής ιδιοκτησίας Ν.2121/1993 “Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα” (ΦΕΚ Α 25/4.3.1993).
- Να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας.
- Να αντανακλά το έργο του «Ρεστίο» (λογοτεχνικό έντυπο) και να αναγράφει την λέξη «Ρεστίο» στα ελληνικά
- Να είναι αναγνωρίσιμο, επιδεκτικό σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη, καθώς και λειτουργικό στη χρήση του, ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε μορφή (π.χ. Σημαία, πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας κλπ).


2. Άλλα δεδομένα
Ο/η δημιουργός απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει υλικό, το οποίο δεν αποτελεί πνευματική του/της ιδιοκτησία, για το οποίο δεν έχει άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρήσει άδεια δημοσίευσης. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του παραπάνω όρου ο/η συμμετέχων/ουσα θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.
Ο/η δημιουργός θα αναφέρεται σε κάθε έντυπο του «Ρεστίο» που θα τυπώνεται από την επιλογή του και έπειτα.
Το «Ρεστίο» διατηρεί το δικαίωμα να εκθέσει µε όποιον τρόπο κρίνει σκόπιμο όλες ή μέρος των προτάσεων που θα υποβληθούν. Θα κατέχει την αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της πρότασης, που θα επιλεγεί, και θα έχει δικαίωμα να τροποποιήσει, να μεταβάλλει το λογότυπο και να δημιουργήσει διαφορετικές εκδοχές του λογότυπου σε σχέση με το χρώμα, το μέγεθος, τη μορφή, την ανάλυση και τις υπόλοιπες ιδιότητες του χωρίς οποιονδήποτε
περιορισμό.
Επίσης, έχει το δικαίωμα να ακυρώσει ή να τερματίσει τη χρήση του λογοτύπου, εάν το κρίνει σκόπιμο.
Όλα τα αποκλειστικά και μεταβιβαζόμενα δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποίηση και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους του λογότυπου, που θα επιλεγεί, θα ανατεθούν στο «Ρεστίο».
Η ομάδα ή ο/η δημιουργός του έργου το οποίο θα επιλεγεί για λογότυπο μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο για χρήση σε προσωπικό πορτφόλιο.
Το «Ρεστίο» μπορεί να ακυρώσει τον διαγωνισμό, αν κριθεί ότι τα έργα δεν ανταποκρίνονται στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η αποστολή πρότασης συνεπάγεται και την πλήρη αποδοχή όλων των προαναφερόμενων όρων από πλευράς συμμετεχόντων.

3. Υποβολή των προτάσεων
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ως εξής :
Για λόγους αντικειμενικότητας οι προτάσεις θα κατατίθενται με ψευδώνυμο.
Οι ενδιαφερόμενοι/νες θα αποστείλουν ή θα προσκομίζουν ένα φάκελο Α4 (που δεν θα γράφει το όνομα του αποστολέα) στο βιβλιοπωλείο « ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ » που βρίσκεται επί της οδού Μωραΐτου, με την ένδειξη (Διαγωνισμός «Ρεστίο»). 

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει :
1) Την πρόταση τους και μια σύντομη περιγραφή και αιτιολογία/επεξήγηση σχετικά με την πηγή έμπνευσης και το σκεπτικό της υποβληθείσας πρότασης
2) Το ψευδώνυμο
3) Την σχέση τους με το νησί της Σκιάθου
4) Έναν μικρότερο σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει το όνομά τους καθώς και μια Υ/Δ όπου θα δηλώνουν ότι αποδέχονται τους όρους του διαγωνισμού.
Ο μόνος περιορισμός σε ότι αφορά τους συμμετέχοντες είναι να είναι Σκιαθίτες ή να συνδέονται με κάποιο τρόπο με το νησί (πχ εργασία, διαμονή, οικογένεια)
Κάθε συμμετοχή πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την έγχρωμη, όσο και την ασπρόμαυρη εκδοχή του logo.
Η προθεσμία λήξης υποβολής των προτάσεων ορίζεται μέχρι 31-12-2024

4. Αξιολόγηση των προτάσεων
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από τους τακτικούς συνεργάτες του «Ρεστίο» και από την διεύθυνση.
Θα επιλεγούν τρεις προτάσεις και έπειτα θα αναρτηθούν στα κοινωνικά δίκτυα ώστε το κοινό να ψηφίσει το καταλληλότερο. Τότε μόνο θα ανακοινωθεί το όνομα του/της νικητή/τριας.

5. Στον/Στην νικητή/τρια θα αποδοθεί τιμητικός έπαινος ενώ το έργο του θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του «Ρεστίο». Θα του χορηγηθεί από ένα συλλεκτικό αριθμημένο τεύχος του «Ρεστίο»
Τα έργα όλων των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διοργανωθεί από το έντυπο.