SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΒΛΑΪΚΟΥ : Στροφή 180º έκανε ο Δήμαρχος Αλοννήσου για τις ΜΚΟ στο νησί

Με επιστολή της στο Skiathoslife.gr η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου επισημαίνει τους λόγους της παραίτησής της 2024-09-21 18:14:54
ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΒΛΑΪΚΟΥ : Στροφή 180º έκανε ο Δήμαρχος Αλοννήσου για τις ΜΚΟ στο νησί
Επιστολή προς το Skiathoslife.gr απέστειλε η παραιτηθεία από την θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου και της Δημοτικής Συμβούλου κα. Βλάϊκου. Η επιστολή επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του SL για τους λόγους της παραίτησης ενώ το ποτήρι ξεχείλησε μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για συνδιοργάνωση με τοπικό σύλλογο και ΜΚΟ. Η επιστολή έχει ως εξής :
 
Ρεπορτάζ : Νίκος Τζούμας 
 
 
"Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες της Αλοννήσου σχετικά με την παραίτηση μου από την θέση της Προέδρου αλλά και της Συμβούλου του Δημοτικού Συμβουλίου και να γνωστοποιήσω τους λόγους που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση. 
 
Στις 18/09 (ημέρα της παραίτησης μου) αναρτήθηκε πρόσκληση τοπικού Συλλόγου με την υποστήριξη ΜΚΟ και την συνεργασία του Δήμου Αλοννήσου σε τρεις προσεχείς εκδηλώσεις. Η θέση μου σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες που έχουν επιφέρει η εγκατάσταση τους στο νησί μας είναι γνωστές, όπως και η θέσπιση του εισιτηρίου στην περιοχή του θαλάσσιου πάρκου η οποία δολίως επήλθε μετά από άνομη μελέτη που εκπονήθηκε υπό την αιγίδα της εν λόγο ΜΚΟ. Για το ζήτημα του εισιτηρίου συγκαλέστηκε συνεδρίαση και ψηφίστηκε η πρόθεση αιτήματος κατάργησης του και ψηφίστηκε επιτροπή που θα δούλευε για την κατάργηση. 
Τις θέσεις κατάργησης και απομάκρυνσης των ΜΚΟ, «θα πάρουμε τον τόπο στα χέρια μας»,( η πρόσκληση της 23 Σεπτεμβρίου 2023 στην Στενή Βάλα συνοδεύετε με την επιστολή) υιοθετούσε προεκλογικά και ο δήμαρχος του νησιού μας, κος Παναγιώτης Αναγνώστου, ο οποίος μετεκλογικά αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών, εγκατέλειψε εντελώς την προεκλογική του υπόσχεση και την επιτροπή σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα, μάλιστα εμφανίστηκαν και συνεργασίες με την εν λόγο ΜΚΟ και τον Δήμο (συνοδεύονται οι αναρτήσεις συνεργασίας ).
 Η επιτροπή ζήτησε συνάντηση μαζί του δεκάδες φορές ώστε να συζητηθούν συλλογικά, οι ενέργειες που έκανε η επιτροπή έως τώρα αλλά και όλες οι προτάσεις αντιμετώπισης των παραπάνω ζητημάτων που μια ομάδα ανθρώπων με νομικούς συμβούλους έψαχνε να βρει στοιχεία και λύσεις, όμως προκλητικά απέφευγε.
 
 
 
Την 19/09 μετά από συνάντηση με την επιτροπή, αποφάσισα να ανακαλέσω την παραίτηση μου συνολικά αφού μου ζητήσανε να συνεχίσουμε τις ενέργειες μας από την θέση που ήδη κατείχα αλλά ο νόμος 4804/21 άρθρο 39 και 40 προβλέπουν ανάκληση μόνο έως τις 11:59 το βράδυ της ίδιας μέρας της αίτησης παραίτησης. 
 Για λόγους ευθιξίας και με αίσθημα βαριάς ευθύνης δεν μπορώ πλέον να συμπορευτώ με τον εν λόγο Δήμαρχο του οποίου οι πράξεις απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Έτσι θα συνεχίσω να παλεύω για το καλό του τόπου και των συμπατριωτών μας και να απαλλαγούμε από τη μάστιγα των αλλοδαπών ΜΚΟ που ήρθαν στο νησί μας για να το "σώσουν" από εμάς τους κατοίκους του, από οποία θέση και αν βρίσκομαι στο μέλλον, από απλός πολίτης έως μέλος Συλλογικού οργάνου.
 
Με εκτίμηση, ευγνωμοσύνη και απέραντο σεβασμό προς τους δημότες Αλοννήσου,
Σμαραγδή Βλαικου
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου