SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Στην Αλόννησο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

2024-09-21 14:36:05
Στην Αλόννησο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

Την Αλόννησο επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κ Δημήτρης Κουρέτας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Β. Σποράδων κα Παπαδημητρίου Άννα Μαρία την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αδαμοπούλου Αναστασία τον Αντιπεριφερειάρχη εξυπηρέτησης πολιτών και ψηφιακής διακυβέρνησης Αναστασίου Ιωάννη και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Β. Σποράδων κα Γραββάνη Αμαλία. 

Η συνάντηση έγινε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου παρουσία του Δημάρχου Αλοννήσου Αναγνώστου Παναγιώτη μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και φορέων και πολιτών του νησιού. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της περιοδείας στις Βόρειες Σποράδες για να έρθει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε επαφή με τους ανθρώπους των νησιών και τα προβλήματα τους. 
 
Ο κ. Κουρέτας τόνισε πως η επίσκεψή αυτή είναι η πρώτη ως Περιφερειαρχης αλλά στο παρελθόν έκανε διακοπές στο νησί για ποδηλασία αφού το νησί φημίζεται για τον τον εναλλακτικό χαρακτήρα του ενώ αναφέρθηκε και στο 22% που είχε πάρει στην Αλόννησο στις εκλογές που είχε κατέβει ως ανεξάρτητος ευχαριστώντας τους πολίτες που τον στήριξαν.
 
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση για τα έργα που αυτή την στιγμή είναι στο ΕΣΠΑ και βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο Βιολογικός, το κέντρο ενημέρωσης ενάλιων αρχαιολογικων χώρων και το Κέντρο Κοινότητας, ενώ έγινε αναφορά  στα έργα που θα παραδοθούν σε λίγο όπως ο Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου ποδοσφαίρου και η αποπεράτωση των αποδυτηρίων.
 
Για τα θέματα του Τουρισμού μίλησε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Συμβούλος Β. Σποράδων κα Αμαλία Γραββάνη που έθεσε το πρόβλημα των δρομολογίων  και την προσπάθεια που έκαναν από  κοινού με την θεματική αντιπεριφερειαρχη τουρισμού Αδαμοπούλου Αναστασία για την επανασύνδεση του νησιού με την Κύμη και την συνάντηση με τον Δήμαρχο  Σκύρου. Επίσης για το ενδοσποραδικο δρομολόγιο για την κάλυψη των πτήσεων από Σκιάθο  καθώς και την καθημερινή σύνδεση με Βόλο τις πρωινές ώρες με αναχώρηση από Αλόννησο και επιστροφή.
 
Η Αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού ζήτησε την συμμετοχή του Δήμου σε στοχευμένες  δράσεις προβολής σε συνεργασία με την περιφέρεια, ενώ  ανακοίνωσε την προβολή του νησιού με ολοσέλιδη καταχώρηση σε ισπανικό περιοδικό. Έγινε  αναφορά και στα λεγόμενα ώριμα έργα όπως η λιμενοδεξαμενη και ο δρόμος για Γέρακα που θα ξεκινήσει με το υπάρχον ποσό των 800.000€ 
 
Στην συνέχεια  και  μετά την απάντηση του  Δημάρχου  για  θέματα  όπως τα δρομολόγια και  αναφορά  σε δικές του ενέργειες  ο Περιφερειαρχης  ζήτησε  και άκουσε τους πολίτες  του νησιού για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν και κλείνοντας είπε ότι θα επισκέπτεται τρεις φορές το χρόνο τα νησιά για να  έχει επαφή και να ακούει τα προβλήματα ώστε να μπορεί να δώσει λύσεις. 
 
Κυριάκος Ευσταθίου