SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Τα Πλεονεκτήματα των LVT σε Σύγκριση με Παραδοσιακά Δάπεδα

2024-09-17 21:47:19
Τα Πλεονεκτήματα των LVT σε Σύγκριση με Παραδοσιακά Δάπεδα
Όποιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία ανακαίνισης του χώρου του ή νέας οικοδομής, ακούει συνεχώς για το LVT ως την απόλυτη και πιο δημοφιλή τάση στα δάπεδα.
 
 

Αυτό έχει να κάνει με πολλούς λόγους και σίγουρα όχι μόνο με το γεγονός ότι πρόκειται για ένα καινούριο υλικό που είναι της μόδας. Ο βασικός λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα άκρως πρωτοποριακό υλικό που καταφέρνει να συγκεντρώσει όλα μαζί τα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών δαπέδων και μάλιστα χωρίς να έχει κανένα από τα μειονεκτήματά τους.

Σας φαίνεται περίεργο; Οι ειδικοί στο interior design από την ColoreColori.gr μας εξηγούν γιατί τα δάπεδα LVT είναι η καλύτερη, από όλες τις απόψεις, λύση δαπέδου για οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.

Αντοχή, ανθεκτικότητα και… αντοχή!

Αυτές οι λέξεις είναι που ταιριάζουν απόλυτα στο βινυλικό δάπεδο. Φανταστείτε πλακάκια που δεν γρατζουνίζονται, δεν ραγίζουν και δεν σπάνε από την καθημερινή χρήση. Ούτε και αν πέσει κάποιο βαρύ αντικείμενο πάνω τους. Ούτε και με το σύρσιμο βαριών επίπλων, όπως π.χ. μιας βιβλιοθήκης.

Αυτό συμβαίνει επειδή η επιφάνεια PVC του βινυλικού δαπέδου δεν είναι μόνο σκληρή. Είναι ταυτόχρονα ευέλικτη, ώστε να απορροφά τους κραδασμούς και να μην σπάει. Επίσης, δεν ξεθωριάζει το χρώμα της ούτε από τον ήλιο ούτε από την πολυκαιρία.

Αντίο στην υγρασία

Και όταν λέμε υγρασία, εννοούμε ότι στο βινυλικό δάπεδο μπορεί να μείνει νερό ακόμα και 48 ώρες χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα.

Έτσι, πρόκειται για την ιδανική επιλογή για το μπάνιο, αλλά φυσικά αυτή η ιδιότητα είναι πολύ χρήσιμη για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Και καθαρίζεται εύκολα και είναι αντιμικροβιακό

Τα βινυλικά δάπεδα υψηλής ποιότητας, όπως της Colore Colori, διαθέτουν ειδικές επιστρώσεις, έτσι ώστε να απωθούν τη σκόνη και τα μικρόβια. Παράλληλα, επειδή ακριβώς δεν εισχωρεί σε αυτά καθόλου υγρασία (σε αντίθεση για παράδειγμα με το ξύλο), αποτρέπεται η ανάπτυξη μούχλας και επικίνδυνων μικροοργανισμών.

Αυτό το άριστο επίπεδο υγιεινής ενισχύεται και από το γεγονός ότι τα δάπεδα LVT μπορούν να καθαριστούν πολύ εύκολα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ειδικά σύνεργα και καθαριστικά, αφού αντέχουν στα χημικά και δεν παθαίνουν τίποτα από την υγρασία.

Παράλληλα, επειδή ακριβώς η επιφάνειά τους είναι σκληρή και δεν είναι απορροφητική, οι λεκέδες απομακρύνονται πολύ εύκολα με ένα απλό σφουγγάρισμα.

Εύκολα τοποθετείται, εύκολα επισκευάζεται

Γενικά, σε κάθε τύπο δαπέδου, η εγκατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο και σε αυτό το δάπεδο LVT δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετηθεί σωστά, ώστε να εφαρμόσουν άψογα οι ενώσεις και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ξεκολλήματος ή εισχώρησης υγρασίας.

Όμως, τα βινυλικά πλακάκια και λωρίδες εγκαθίστανται εύκολα και δεν κρύβουν παγίδες, ούτε απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες από τους επαγγελματίες.

Επιπλέον, έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα ότι αντικαθίστανται πολύ απλά. Αν κάποιο πλακάκι χαλάσει και πρέπει να αλλάξει, τότε μπορεί να βγει μόνο το συγκεκριμένο χωρίς να χρειάζεται να ξηλωθεί όλο το πάτωμα, όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά δάπεδα.

Φυσικά, για να ισχύσουν όλα τα παραπάνω, θα πρέπει το πλακάκι LVT να φέρει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις υγιεινής, ασφάλειας και ανθεκτικότητας. Το LVT πάτωμα της Colore Colori πληρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, κατέχοντας ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις που το καθιστούν την πιο αξιόπιστη και συγχρόνως προσιτή επιλογή.