SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΔΗΜΗΤΡΑ & ΣΤΑΜΑΤΗΣ : Ένας παραμυθένιος γάμος, μια εντυπωσιακή και λαμπερή δεξίωση

2024-09-17 20:31:05
ΔΗΜΗΤΡΑ & ΣΤΑΜΑΤΗΣ : Ένας παραμυθένιος γάμος, μια εντυπωσιακή και λαμπερή δεξίωση

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, στις 7 μ.μ. στον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια. Εκεί είχαν δώσει το «ραντεβού» για τα πρώτα βήματα της κοινής τους ζωής, ο γνωστός πολιτικός μηχανικός Σταμάτης Σταμέλος από τη Σκιάθο και η νεαρή δικηγόρος Δήμητρα Χατζοπούλου, από την Πάτρα.

Το πανέμορφο ζευγάρι ετοιμαζόταν για το ιερό μυστήριο, όταν αυτό το τελευταίο αυγουστιάτικο σαββατόβραδο ο καιρός είχε τα δικά του σχέδια, με τους ουρανούς να ανοίγουν, ρίχνοντας καταιγίδα. «Βροχερός γάμος, τυχερός γάμος», σχολίασαν οι καλεσμένοι που μαζί με τον γαμπρό και την οικογένειά του, περίμεναν τη νύφη στα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

Η ευτυχία τους, όταν η Δήμητρα, συνοδευόμενη από τον πατέρα της που καμάρωνε την λατρεμένη του, ανέβηκε τα σκαλιά και έφτασε μπροστά στον Σταμάτη, προσέδωσε τόση λάμψη γύρω, που έμοιασε σαν ηλιαχτίδα μέσα στην κακοκαιρία. Το φιλί του μελλόνυμφου ζευγαριού ζεστό και το χειροκρότημα δυνατό και παρατεταμένο. Το μυστήριο τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και απόλυτης ευλάβειας, τόσης που μέχρι ο ιερέας το επισήμανε, την ώρα που έδινε τις ευχές του στους νεόνυμφους.

Η δεξίωση είχε προγραμματιστεί σε έναν μοναδικό χώρο, στο Achaia Clauss, στο επισκέψιμο κάστρο – οινοποιείο, που ιδρύθηκε στον ομώνυμο λόφο της Πάτρας από το 1861.

Σε αυτό το εντυπωσιακό πέτρινο Οινόκαστρο, οι καλεσμένοι έγιναν αρχικά δεκτοί για ένα πρώτο κέρασμα στο Αυτοκρατορικό Κελλάρι, σε έναν χώρο γεμάτο ιστορία με μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια. Το «Imperial Cellar», όνομα που αποδόθηκε το 1885 για να τιμήσει την θλιμμένη τότε πριγκίπισσα Σίσσυ, που επισκέφθηκε τα αγροκτήματα, εντυπωσίασε τους πάντες.

Το Αυτοκρατορικό Κελάρι έδωσε σε όλους τους καλεσμένους την εικόνα ότι η δεξίωση που θα ακολουθούσε σε έναν εντυπωσιακό εξωτερικό χώρο, με μοναδικό στολισμό, υπό το φως εκατοντάδων κεριών, μέσα στο πράσινο, αλλά και με έναν εξαιρετικό στολισμό πολύχρωμων λουλουδιών, θα ήταν παραμυθένια… Ετσι και ήταν.

Η ευτυχία και η λάμψη του ζευγαριού πλημμύρισε το κάστρο και ήταν τόση, που λίγη ώρα πριν την έναρξη της δεξίωσης η σφοδρή κακοκαιρία υποχώρησε.

Η Δήμητρα και ο Σταμάτης έκλεψαν την παράσταση με τον πρώτο χορό της κοινής τους ζωής, σε μία χορογραφία που «κέντησαν» με χάρη και σε απόλυτη αρμονία με τις κινήσεις τους και θα μπορούσε να ζηλέψει διαπρεπής χορογράφος.

Γύρω από τα τραπέζια, στολισμένα με κάθε λεπτομέρεια και αξιοπρόσεκτη φινέτσα, όλοι έγιναν μια παρέα. Ο πλούσιος μπουφές, τα αξεπέραστης ποιότητας και γεύσης εδέσματα, το καλό κρασί, τα ποτά και τα γλυκίσματα, συνέθεσαν ένα απίστευτα φιλόξενο σκηνικό, που οι νεόνυμφοι ήθελαν για τους προσκεκλημένους τους στην πιο όμορφη ημέρα της ζωής τους.

«Είναι η πριγκίπισσα της ζωής μου», είπε ο Σταμάτης, κρατώντας από το χέρι την πανέμορφη, εντυπωσιακή και απαστράπτουσα Δήμητρα, στη διάρκεια της δεξίωσης, που έμοιαζε βγαλμένη από χολιγουντιανή ταινία.

Καμάρωσαν το ζευγάρι οι τρισευτυχισμένοι γονείς τους, Ηλίας Σταμέλος και Μαρία Κόναρη, και Χρήστος Χατζόπουλος και Παρασκευή Μόσχου.

Συγγενείς και πολλοί φίλοι της Δήμητρας από την Πάτρα, όπως συγγενείς και δεκάδες φίλοι του Σταμάτη από τη Σκιάθο και τον Βόλο παραβρέθηκαν στον γάμο, ανάμεσά τους ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, και έδωσαν πολλές και εγκάρδιες ευχές. Ευχές να είναι πάντα άξιοι δέχθηκαν και οι κουμπάροι τους Γιώργος Μπαλάσκας και Μαντώ Πραφτσίαρη.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το πανέμορφο ζευγάρι μαζί με τους καλεσμένους τους χόρεψαν και διασκέδασαν σε μια δεξίωση, που εξελίχθηκε σε ένα τέλειο πάρτι, γιορτάζοντας αυτή τη μοναδική μέρα, που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.