SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πέθανε ο πρώην εισαγγελέας Ιω. Διώτης - Είχε συμβάλει την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη»

2024-09-15 12:15:00
Πέθανε ο πρώην εισαγγελέας Ιω. Διώτης - Είχε συμβάλει την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη»
 
 Ο εισαγγελέας «έφυγε» από καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με το cyclades24.gr,  στο νησί της Κύθνου, όπου βρισκόταν καθώς διατηρεί εξοχικό σπίτι.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ο Ιωάννης Διώτης ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε - μεταξύ άλλων - με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μια υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παρόλο που η υπόθεση δεν οδήγησε σε σαφείς καταδίκες, η εμπλοκή του Διώτη έδειξε τη διάθεσή του να αντιμετωπίζει ευαίσθητες και πολύπλοκες υποθέσεις.

Ο εκλιπών εισαγγελέας είχε αναλάβει έρευνες και για διεθνή δίκτυα αρχαιοκαπηλίας, με μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις να είναι αυτή που περιλάμβανε τη βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα. Η υπόθεση αυτή αφορούσε την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων, και η έρευνα είχε διεθνή αντίκτυπο. 

Ο Ιωάννης Διώτης είχε γεννηθεί το 1955 και μεταξύ άλλων την περίοδο 2011 - 2012 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). 

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διέμενε στην Κύθνο, όπου και συνέβη το μοιραίο καρδιακό επεισόδιο. Η κηδεία του τελέστηκε στο νησί.