SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πανικός και γκάφες από Τ. Μπασδάνη – Η θεσμική καταρράκωση του Επιμελητηρίου έχει ημερομηνία λήξης

2024-09-14 15:26:53
Πανικός και γκάφες από Τ. Μπασδάνη – Η θεσμική καταρράκωση του Επιμελητηρίου έχει ημερομηνία λήξης

Εντονότερα είναι κάθε μέρα τα σημάδια αποσύνθεσης της διοίκησης Μπασδάνη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο βυθίζει στην ανυποληψία, προκαλώντας την οργή της επιχειρηματικής κοινότητας και την χλεύη θεσμικών αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Νέο Επιμελητηριο" και συνεχίζει : Οι αποκαλύψεις για ανεπάρκειες, οδυνηρά λάθη και παρατυπίες είναι συνεχείς.
Οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη με πιο πρόσφατη την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γιάννη Κίτσιου, ο οποίος και δεν επιθυμούσε συμπόρευση με το ξεπερασμένο κατεστημένο και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία!
Μετά την απώλεια στήριξης, ακολουθεί η απώλεια ψυχραιμίας, με τον κ. Μπασδάνη να ολισθαίνει σε ξεπερασμένες πρακτικές, προβάλλοντας ψευτοδιλήμματα, θυματοποιήσεις, φαντάσματα και …δράκους που κυνηγούν τους υποψηφίους του για αυτό και θα  σταματήσει να ανακοινώνει νέα ονόματα (!).
Η οπερετική κατάρρευσή του, η θεσμική καταρράκωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, έχουν ημερομηνία λήξης και είναι ο Νοέμβρης των εκλογών αν και ο ίδιος έχει από καιρό παραιτηθεί, χειραγωγώντας 5-6 Α’ αντιπροέδρους, 7-8 κληρονόμους της …παρακαταθήκης του με τον ίδιο εγγυητή!
Εγγυητή ενός παρηγορητικού φορέα που παράγει κρίσεις, προκαλεί αντιδράσεις και γενικευμένη δυσαρέσκεια.
Σπασμωδικές ενέργειες, τοξικά παραληρήματα και άθλιες συκοφαντίες καταδεικνύουν τη σύγχυση, καθιστούν σαφές ότι είναι σε αποδρομή και φυσικά καταδικάζονται από την επιχειρηματική κοινότητα.
Αυτό το κατάλοιπο ενός χρήσιμου στο παρελθόν Επιμελητηρίου, το έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις.

Πολλοί δημιουργικοί επιχειρηματίες που δεν προσβλέπουν για τον βιοπορισμό τους σε αποζημιώσεις μελών Διοίκησης ή «συνεργασίες» με το Επιμελητήριο, κάνουν «ντιλ» μόνο με την αναβάθμιση του θεσμού.
Ούτε εκφοβισμοί ούτε απειλούμενοι αποκλεισμοί ούτε μαύρες λίστες σταματούν τον ενθουσιασμό επιτυχημένων επαγγελματιών να συμπορευτούν με το ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ με όραμα ένα Επιμελητήριο ηγέτη, ένα Επιμελητήριο πρωταγωνιστή.
Η παράσταση νίκης από την εντυπωσιακή εκδήλωση με τον υποψήφιο Πρόεδρο Παν. Λιαδέλη, απελευθερώνει ήδη παλιές δυνάμεις, ενεργοποιεί νέες κι επισπεύδει την …συνταξιοδότηση ενός γηρασμένου «ιερατείου» του επιχειρείν.
Φέρνουμε το μέλλον του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σήμερα.