SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(video-εικόνες) Oλοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η 72η Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου στο Skiathos Palace Hotel 2024-09-09 17:34:51
(video-εικόνες) Oλοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η 72η Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών
Το διήμερο της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου όλα τα φώτα του συγκοινωνιακού κλάδου της χώρας ήταν στραμμένα στη Σκιάθο, καθώς στο νησί των Σποράδων διεξήχθη φέτος η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ).
 
Η εφετινή συνεδρίαση των αυτοκινητιστών από όλη την Ελλάδα συνέπεσε χρονικά με την επέτειο των 72 ετών συνεχούς προσφοράς και κοινωνικού έργου της Ομοσπονδίας στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών όλης της χώρας.
 
Η ετήσια Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα “Κουκουναριές” του ξενοδοχείου Skiathos Palace, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Φάτσιου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και αυτοκινητιστών από όλη την Ελλάδα.
 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ ΣΤΟ SKIATHOS PALACE
 
Περισσότεροι από 200 σύνεδροι παρακολούθησαν την ενημέρωση εκ μέρους της ηγεσίας της ΠΟΑΥΣ για κλαδικά θέματα όπως ο Ν. 4974/2022 των οδικών μεταφορών, το ζήτημα των καυσίμων, για τις επικείμενες διαγωνιστικές διαδικασίες και άλλα πολλά ζητήματα που απασχολούν τους αυτοκινητιστές.
 
Κατά το πρώτο μέρος της συνέλευσης παρατέθηκαν ομιλίες από τον πρόεδρο της ΠΟΑΥΣ, κ. Σοφοκλή Φάτσιο, τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη, διαχειριστή της Κοινοπραξίας των Συγκοινωνιών Σκιάθου και θεσμικοί χαιρετισμοί από την πρώην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σκιάθου, Αλέκο Ευσταθίου, τον δημοτικό σύμβουλο Σκιάθου κ. Νίκο Γιαμαρέλο, ενώ ακολούθησαν συμβολικές βραβεύσεις προσώπων.
 
Καλωσόρισμα των συνέδρων έκαναν οι κ.κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης (ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας) και Νίκος Ευαγγελινός (Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου).
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΟΦΟΚΛΗ ΦΑΤΣΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ
 
Ο κ. Κολυνδρίνης μιλώντας από το βήμα καλωσόρισε τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα στο πανέμορφο νησί του Παπαδιαμάντη και της Παναγίας Εικονίστριας, μεταφέροντας τις ευχές του δημάρχου, υπουργών και βουλευτών του Νομού, που απουσίαζαν λόγω της ΔΕΘ, για μία εποικοδομητική συνέλευση. 
 
“Ως Συγκοινωνίες Σκιάθου είμαστε υπερήφανοι που μέσα σε τρία χρόνια δημιουργήσαμε ένα μοντέλο πολύ καλής συγκοινωνίας, όπως, άλλωστε, πράττουν οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα.
 Με την ευκαιρία της συνέλευσης να ευχαριστήσω τον Δήμο Σκιάθου που στήριξε την προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή, τον Νίκο Γιαμαρέλο, δημοτικό σύμβουλο που παρευρίσκεται εδώ σήμερα, τον Χρήστο Δημητριάδη πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Σκιάθου, τον Αργυρή Διχτά διοικητή του αστυνομικού τμήματος, τα στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών που παρίστανται, την περιφερειακή σύμβουλο και πρώην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας, Δέσποινα Παπαδόπουλου”.
 
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Σοφοκλής Φάτσιος, ο οποίος απηύθυνε τον κεντρικό χαιρετισμό σε όλους τους αυτοκινητιστές που κατέφθασαν στον τόπο του εφετινού συνεδρίου από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, και από την Λέσβο μέχρι την Κέρκυρα
 
Πρωτίστως ευχαρίστησε τους κ.κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη και Νίκο Ευαγγελινό για την άψογη διεξαγωγή της εφετινής ετήσιας Συνέλευσης.
 
Όπως είπε στην κεντρική ομιλία του από το βήμα: “Ο κλάδος κλείνει 72 χρόνια ζωής και δράσης. Eίναι γνωστό σε όλους ότι τα ΚΤΕΛ προσφέρουν άρτια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, συμβάλλοντας σημαντικά τόσο από εθνικής, κοινωνικής, όσο και από οικονομικής άποψης. Ουδείς αμφισβητεί το κοινωνικό έργο τους. Σε περίοδο κατά την οποία η αστυφιλία απειλούσε και απειλεί τα ΚΤΕΛ κρατούν ζωντανά τα χωριά της υπαίθρου και αποτελούν το βασικό εργαλείο για την άσκηση, εκ μέρους της πολιτείας, κοινωνικής πολιτικής δίχως την παραμικρή επιχορήγηση, είτε έναντι συμβολικού αντιτίμου μεταφοράς μαθητών, φοιτητών, στρατιωτικών, πολυτέκνων, ΑμεΑ και άλλων κατηγοριών πολιτών.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 
Χάρις στο μεράκι και τον επαγγελματισμό και σε πείσμα των οικονομικών δεδομένων κατορθώνουν να εκπληρώνουν την αποστολή τους, όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και να αναπτύσσονται.
 
Πρωτεύουν ζήτημα για την ΠΟΑΥΣ αποτελεί η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον επιβάτη. Ο άξονας πάνω στον οποίο κινούμαστε είναι: ψυχραιμία, μεθοδικότητα, επίγνωση της πραγματικότητας, δίχως να θέτουμε μαξιμαλιστικούς και εν τελεί ανέφικτους στόχους. Με διαρκή αγώνα και πείσμα συνεχίζουμε.
 
Τα ΚΤΕΛ έχουν ριζώσει στην ελληνική κοινωνία ως βασικός συγκοινωνιακός θεσμός. Με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του στόλου, με εμπειρία και επαγγελματισμό τα ΚΤΕΛ θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον, χωρίς να χαθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας και το έργο τους.
 
Με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου, κ. Γιαμαρέλος είπε: "Έχοντας υπηρετήσει 24 χρόνια στο νησί ως αστυνομικός, κατά κοινή ομολογία οι Συγκοινωνίες Σκιάθου προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες, παρά τις Συμπληγάδες μέσα από τις οποίες πέρασαν. Αναβαθμίστηκε ο στόλος, διεξάγονται πλέον περισσότερα δρομολόγια, ανοίχτηκαν γραμμές που δεν υπήρχαν, δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις και φαινόμενα παλαιότερων ετών. Είναι μία από τις καλύτερες συγκοινωνίες που θα μπορούσαν να υπάρχουν στα νησιά”.
 
Στο βήμα ανέβηκε η περιφερειακή σύμβουλος κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, πρώην αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, δίνοντας εκ βαθέων τις θερμότερες ευχές για τα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας ώστε να είναι πάντα δημιουργικά και “ανοιχτά” προς όφελος των πολιτών. 
 
“Έχοντας μία συνολική εικόνα για την περιφέρειας Θεσσαλίας επί 15 έτη, οφείλω να ομολογήσω -κάτι που είναι πανθομολογούμενο- ότι τα ΚΤΕΛ του Νομού και η Κοινοπραξία των Συγκοινωνιών Σκιάθου είναι πρωτοποριακές. Και από τον θεσμικό ρόλο μου βιώσαμε δυσκολίες προκειμένου να αποδείξουμε τα αυτονόητα: Ότι αυτό το νησί όπως και άλλα νησιά δικαιούνται να έχουν συγκοινωνίες, να έχουν πολιτισμό, καθώς αν δεν διαθέτεις καθαριότητα, δεν έχεις δρόμους, δεν έχεις συγκοινωνίες δεν έχεις τουρισμό και δεν μπορείς να πρεσβεύεις τουριστικά ιδεώδη. Τελικά λύθηκε ένα καίριο και διαχρονικό πρόβλημα. Το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ, μέσα από την Κοινοπραξία, έλυσαν αυτό το θέμα και αποδείχθηκαν αντάξια αυτού του νησιού”.
 
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σκιάθου, κ. Αλέκος Ευστάθιου καλωσόρισε τους αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα. “Προσωπικά χαίρομαι που διεξάγεται αυτή η συνέλευση στο νησί της Σκιάθου. Η προσπάθεια των Συγκοινωνιών Σκιάθου που ξεκίνησε το 2022 πέραν των οικονομικών οφελών επιβεβαιώνει μία πασιφανή, κοινή εκτίμηση: Ότι έδωσε υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της Σκιάθου και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια γιατί είναι για το καλό του νησιού”. 
 
Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες, παρουσία του προεδρείου, των Δ.Σ. και μετόχων των ΚΤΕΛ, αλλά και εκατοντάδων αυτοκινητιστών που παρακολούθησαν μέσω live streaming,  ακολούθησε η κλειστή κλαδική συνέλευση.
 
 
Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα θέματα, ευχαριστώντας θερμά τις Συγκοινωνίες Σκιάθου για την ζεστή φιλοξενία στον πανέμορφο αυτό τόπο των Σποράδων.
 
Με πρωτοβουλία των Συγκοινωνιών Σκιάθου δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μικρές εικόνες της Παναγίας Εικονίστριας, μετά το πέρας της συνεδρίασης.