SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πέθανε η Βίκη Ευταξά

Ποια ήταν η δημοφιλής πολιτεύτρια της ΝΔ στην συμπρωτεύουσα και ποια η δράση της. Τι αναφέρει σε αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα. 2024-09-08 18:16:48
Πέθανε η Βίκη Ευταξά

Την τελευταία της πνοή άφησε η πρώην Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου και πολιτεύτρια Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Βίκη Ευταξά.

Η Βίκη Ευταξά ήταν αρχιτέκτων μηχανικός διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συνδικαλιστικά δραστηριοποιείτο ως πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Πολιτικά, πέραν της θέσης της ως επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπήρξε επίσης υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2009 στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αλλά και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος, από το 2016 μέχρι και το 2018.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τη Βίκη Ευταξά. […] Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαίτερα στην οικογένειά της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.