SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σε κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ήττα Κασσελάκη από «87» και Πολάκη -Πέρασε η πρόταση μομφής εναντίον του

2024-09-08 12:56:07
Σε κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ήττα Κασσελάκη από «87» και Πολάκη -Πέρασε η πρόταση μομφής εναντίον του

210 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν στην κάλπη και 64 μέσω τηλεφώνου για τη μομφή προς το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 9 μέλη απείχαν.

Στις 13:00 έκλεισαν οι κάλπες για τη ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσαν οι «87» με 100 υπογραφές μελών της ΚΕ του κόμματος και την οποία στηρίζει, όπως ο ίδιος δήλωσε, και ο Παύλος Πολάκης.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, και η πρόταση μομφής πέρασε καθώς 163 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και 123 κατά, όπως μετέδωσε και η ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνικά ψήφισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που απουσίαζαν δικαιολογημένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά δια ζώσης ψήφισαν 210 μέλη, τηλεφωνικά 76, ενώ σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες 9 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής απείχαν.

Στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου που διεξάγονται οι διαδικασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής, στήθηκαν τρεις κάλπες, όπου ψήφισαν αλφαβητικά τα μέλη.

Το ψηφοδέλτιο είχε τρεις επιλογές:

Υπέρ

Κατα

Λευκό 

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνταν το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου ακόμα και αν όπως και έγινε τελικά ψήφισαν λιγότεροι και συγκεκριμένα 286.