SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Έπινε γάλα με θαλασσινό νερό. Η διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών που ήταν αποκλεισμένο με τους γονείς του, σε βραχώδη περιοχή της Τήλου (βίντεο)

Επί τρεις ημέρες το προσφυγόπουλο που μετρούσε 50 μέρες ζωής, ήταν αποκλεισμένο στο βουνό στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα. 2024-08-19 14:30:00
Έπινε γάλα με θαλασσινό νερό. Η διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών που ήταν αποκλεισμένο με τους γονείς του, σε βραχώδη περιοχή της Τήλου (βίντεο)

Σε απόκρημνες, δύσβατες ακτές της Τήλου εγκατέλειψαν δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους έγκυες γυναίκες, παιδιά, ακόμη και βρέφη, διακινητές, με τους κατοίκους του νησιού να δίνουν παράδειγμα ανθρωπιάςκαι αλληλεγγύης.

Ενδεικτική είναι η διάσωση ενός προσφυγόπουλου, μόλις 50 ημερών, που επί τρεις ημέρες, ήταν αποκλεισμένο στο βουνό στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα.
Παράτησαν τους μετανάστες στα βράχια 

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 16.08.2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήλου για την ύπαρξη μεταναστών/ προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάλου Χωριού της Τήλου. Στη περιοχή, σύμφωνα με την του λιμενικού, μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν συνολικά 30 μετανάστες οι οποίοι δήλωσαν ότι μεταφέρθηκαν εκεί από έναντι τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος το οποίο αναχώρησε αμέσως μετά την αποβίβασή τους, ενώ δήλωσαν επίσης ότι έξι (06) ακόμα άτομα (συμπεριλαμβανομένου και ενός βρέφους) έχουν εγκλωβιστεί και παραμένουν σε βραχώδη δύσβατη περιοχή μεταξύ των παραλιακών περιοχών «ΣΚΑΦΗΣ» και «ΛΕΘΡΩΝ».

Ακολούθησαν έρευνες από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη της Λιμενικής Αρχής από ξηράς, με αρνητικά αποτελέσματα. «Στη συνέχεια, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/epine-gala-me-thalassino-nero-i-diasosi-prosfygopoyloy-50-imeron-poy-itan-apokleismeno-me-toys-goneis-toy-se-vrachodi-periochi-tis-tiloy-vinteo/