[εικόνες] Η γαστρονομία της Σκιάθου ...ταξίδεψε στην Πάρο | Μέσα από το βιβλίο του Γιώργου Πίττα
2024-08-03 13:57:49Την Πέμπτη 2 Αυγούστου στην Παροικιά της Πάρου και συγκεκριμένα στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Γενικού Λυκείου παρουσία πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πιττα "Και έφαγον πάντες και ηυφράνθησαν"
Μια καταβύθιση στον κόσμο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στα τοπία και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Σκιάθου, που μετατρέπουν τη φύση και τα αγαθά της σε τροφή και κατόπιν σε γιορτή, χαρά και γλέντι. Και η πεζή, ταπεινή και άχαρη καθημερινότητα μετατρέπεται σε ποίηση, αισθητικό και πνευματικό γεγονός πανανθρώπινης αξίας.Αμπέλια, τρύγοι, κρασιά, φλασκιά, οινοποσίες και συμποτικό πνεύμα. Άγρια λάχανα, χαμάδες, πεταλίδες, αυγοτάραχα, αστακοί με μάραθα, χέλια σουβλιστά και νόστιμα γιουβέτσια. Πανηγύρια, γιορτές, γλέντια και κεράσματα στα καφενεία συμπληρώνουν τον μαγικό κόσμο του μεγάλου Σκιαθίτη, στέλνοντάς μας επίκαιρα μηνύματα
για μια ζωή, που μέσα στη λιτότητά της γίνεται πλούσια όταν μοιράζεται.
"Όταν η Γαστρονομία συνάντησε τον Παπαδιαμάντη" Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ομιλητές, απαγγέλοντες και μουσικοί χάρισαν στους φίλους της λογοτεχνίας, στιγμές από τη "μαγεία του κόσμου του Παπαδιαμάντη". Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές και όσους κoπίασαν για την εκδήλωση, και ιδιαίτερα την Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, Διευθύντρια του Λυκείου" τόνισε ο συγγραφέας