SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επώνυμη καταγγελία από τον δήμαρχο, Θοδωρή Τζούμα στην πλατφόρμα My Coast για επιχείρηση που δεν τηρούσε τα όρια

2024-07-30 11:52:52
Επώνυμη καταγγελία από τον δήμαρχο, Θοδωρή Τζούμα στην πλατφόρμα My Coast για επιχείρηση που δεν τηρούσε τα όρια

Απόβαση στη Σκιάθο με… μεζούρες από κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας για ελέγχους στην τήρηση των ορίων ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων στον αιγιαλό. Μετά τη Ν. Αγχίαλο και τις Αλυκές, οι έλεγχοι επεκτάθηκαν από χθες στη Σκιάθο, μετά από καταγγελίες στην πλατφόρμα My Coast, την οποία μάλιστα χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) προχώρησα στην πρώτη επώνυμη καταγγελία στην πλατφόρμα My Coast. Κατέβασα την εφαρμογή στο κινητό μου και προχώρησα σε καταγγελία για παράβαση που διαπίστωσα μόνος μου, επισκεπτόμενος παραλία του νησιού, στην οποία επαγγελματίας είχε καταλάβει μεγάλο μέρος της ακτής», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τζούμας, υπογραμμίζοντας ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να λειτουργούν με βάση τις άδειες που έχουν.

Χθες, κλιμάκιο της Κτηματικής, σύμφωνα με επαγγελματίες προχώρησε σε ελέγχους στην Αγία Παρασκευή και στην Καναπίτσα. Στο μικροσκόπιο μπήκαν άδειες καταστημάτων αλλά και αν η ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων γίνεται στα προβλεπόμενα τετραγωνικά μέτρα ή υπάρχουν υπερβάσεις. Αντίστοιχοι έλεγχοι είχαν γίνει και για την περίοδο του Αγίου Πνεύματος και είχαν απευθυνθεί συστάσεις.

Δεν έγινε γνωστό, αν διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ή αν έγιναν νέες συστάσεις, κάτι που αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες.

Γεγονός είναι πάντως ότι στην πλατφόρμα My Coast υπάρχουν καταγγελίες για τουριστικές επιχειρήσεις που μάλιστα όπως φαίνεται δεν προέρχονται μόνο από χρήστες της παραλίας, αλλά οφείλονται και σε… «πολεμικό» σκηνικό που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί μεταξύ επαγγελματιών που αλληλοκαταγγέλλονται.

Στο νησί συνεχίζονται οι συλλήψεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για κατάληψη αιγιαλού. Τελευταία σύλληψη έγινε το Σάββατο το μεσημέρι. Συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος επειδή είχε αναπτύξει στον υπαίθριο χώρο, περιμετρικά, τραπεζοκαθίσματα, καθ’ υπέρβαση της παραχωρηθείσας έκτασης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού.

Πηγή: taxydromos.gr