SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΚΙΑΘΟΣ : "13χλμ... αναμνήσεων" | Εγκαινιάζεται την Κυριακή η Α/Μ φωτογραφική συλλογή του Στ. Μιτζέλου

2024-07-27 21:05:04
ΣΚΙΑΘΟΣ :

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί η Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας : "13χλμ... αναμνήσεων" από την προσωπική συλλογή του Σταμάτη Μιτζέλου που διοργανώνει ή Α.Ν.Α ΙΚΕ (Advertising & News Agency) έως και την Τετάρτη 7 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου στο Μπούρτζι. 

Για την έκθεση θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας, ο Διευθυντής Σύνταξης του Skiathoslife.gr Νίκος Τζούμας, ο Συγγραφέας και Αρθρογράφος κ. Γιώργος Σανιδάς και ο ίδιος ο Σταμάτης Μιτζέλος

Ο Σταμάτης Μιτζέλος έχει ολοκληρώσει το επαγγελματικό λύκειο έχοντας κάνει δύο ειδικότητες, ψυκτικός και μηχανικός αυτοκινήτων. Με την φωτογραφία ασχολείται από μικρός. Του είχε τραβήξει το ενδιαφέρον το ιστορικό κομμάτι του νησιού αλλά και οι παραδόσεις του. Αναζητούσε από μικρή ηλικία το παρελθόν του νησιού και πως έφτασε στην σημερινή του μορφή, πως ήταν παλιά και ποιοί πέρασαν από αυτό ως σήμερα.

Στην ηλικία των 17 ετών αποφάσισε να ξεκινήσει την συλλογή με φωτογραφίες τις οποίες τις προμηθεύεται από διάφορα site με αντίκες, παλαιοπωλεία,  παλαιοβιβλιοπωλεία τα οποία επισκέπτεται τακτικά κυρίως στην Αθήνα ενώ συμμετέχει και σε κάποιες δημοπρασίες.

Στην κατοχή του, αυτήν την στιγμή, έχει περίπου 220 φωτογραφίες ασπρόμαυρες και έγχρωμες με την παλαιότερη του 1900 έως και το 1990.

Ο ίδιος δηλώνει πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα πραγματοποιηθεί αυτή η πρώτη του έκθεση με την ελπίδα να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και να φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις δίνοντας και μια ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι.

Θα εκτεθούν 60 φωτογραφίες ενώ άλλες 30 περίπου θα προβάλλονται με video projector ενώ θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 19:30 έως τις 11:30 ενώ θα ανοίγει και το πρωί σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεων γκρουπ καλώντας στο 6978092200. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

 info : "13χλμ ... αναμνήσεων"

Διοργάνωση : ΑΝΑ ΙΚΕ (Advertising & News Agency)

Υποστήριξη : Δήμος Σκιάθου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Μέγας Χορηγός : Αlkyon Hotel 

Xορηγός : Συγκοινωνίες Σκιάθου

Διάρκεια : 28 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2024 *

Ωρες Λειτουργίας : 19:30 - 23:30

Eίσοδος : Ελεύθερη 

Τηλ. Επικοινωνίας : 6978092200

* (η έκθεση θα παραμείνει κλειστή την Τρίτη 30 Ιουλίου λόγω της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου)