SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Στο LAS RAMBLAS μετακομίζουν οι "Προσωπογραφίες" της Παρασκευής Κουτούμπα

2024-07-20 17:49:02
Στο LAS RAMBLAS μετακομίζουν οι

Στο LAS RAMBLAS στην περιφερειακή οδό κοντά στον κυκλικό κόμβο μεταφέρθηκε η έκθεση "Προσωπογραφίες" της Παρασκευής Κουτούμπα σε συνδιοργάνωση με το .  Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου. Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Skiathoslife.gr 

Η Παρασκευή Κουτούμπα γεννήθηκε στην Αθήνα από Σκιαθίτες γονείς. Μεγάλωσε και ζει στη Σκιάθο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε μερικά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια ως χημικός στο εργαστήριο ελέγχου υδάτων της ΔΕΥΑ όπου και εργάζεται ως σήμερα. Η δεύτερη ιδιότητά της και ο βασικός της τρόπος έκφρασης είναι η ζωγραφική, στην οποία είναι αυτοδίδακτη. Κυριότερη τεχνική που χρησιμοποιεί είναι το λάδι και το ελεύθερο σχέδιο.

 

 

Εκθέσεις:
2004, Σκιάθος, Αίθουσα εκθέσεων Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» Δήμου Σκιάθου: Τίτλος έκθεσης «Φωταύγεια» (ατομική)

2006, Ναύπακτος, Πύργος Μπότσαρη: Τίτλος έκθεσης «Πανελλήνια Έκθεση γνωστών και αγνώστων αξιόλογων καλλιτεχνών «Ελλήνων Τέχνη»» υπό την επιμέλεια του εκθέτη έργων τέχνης και επί σειρά ετών κατόχου των εκθεσιακών χώρων «Αρχιπέλαγος» στη Σκιάθο και την Αθήνα, Μάρκου Μπότσαρη (ομαδική)

2008, Σκιάθος, Χώρος τέχνης «Αρχιπέλαγος»: Τίτλος έκθεσης «Έκθεση ζωγραφικής Παρασκευής και Κωνσταντίνου Κουτούμπα» σε συνεργασία με τον αδελφό Κων/νο Κουτούμπα, θεολόγο, υποψήφιο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, αγιογράφο και καθηγητή βυζαντινής μουσικής (ομαδική)

2011, Βόλος, Καφέ των τεχνών «Βάμμα Νυκτός» (Ιάσονος 155): Τίτλος έκθεσης «Faces/Πρόσωπα» (ατομική)

2011, Σκιάθος, Αίθουσα εκθέσεων Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» Δήμου Σκιάθου: Τίτλος έκθεσης ««…νὰ ζωγραφῷ μὲτ᾿ ἔρωτος τὴν φύσιν» - Σκιαθίτες καλλιτέχνες μνημονεύουν Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σκιαθίτη συγγραφέα υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου (ομαδική)

2014, Σκιάθος, 1ο Φεστιβάλ γεύσεων Βορείων Σποράδων (υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου), Αίθουσα εκθέσεων Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» Δήμου Σκιάθου: Τίτλος έκθεσης «Η κουλτούρα της διατροφής στη Σκιάθο» (ομαδική)

2015, Αθήνα, Art-Athina –Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης (Κλειστό Π. Φαλήρου, στο περίπτερο του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper Radio 96,6)(ομαδική)

2016, Σκόπελος, Mercurius Bar Gallery (παραλία Σκοπέλου): Τίτλος έκθεσης «Faces/Πρόσωπα» (ατομική)