SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

«Παγώνει» η πώληση του λιμανιού – Δεκτή η προσφυγή της Goldair

2024-07-16 11:02:26
«Παγώνει» η πώληση του λιμανιού – Δεκτή η προσφυγή της Goldair

Με μια απόφαση – βόμβα, το Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή της Goldair, με επικεφαλής τον Καλλίνικο Καλλίνικο, για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στον ΟΛΘ, εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές δέχθηκαν τις αιτιάσεις της κοινοπραξίας Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε., που είχε ανακηρυχθεί δεύτερος προτιμητέος επενδυτής, με προφορά περίπου 25 εκατ. ευρώ όταν ο ΟΛΘ είχε δώσει το εξωπραγματικό ποσό των 51 εκατ. ευρώ για το λιμάνι.

Το ΣτΕ στέλνει στην ΕΑΔΗΣΥ την απόφαση, η οποία είχε δηλώσει αναρμόδια να εξετάσει το θέμα. Και όπως λένε παράγοντες της αγοράς πρόκειται και για μια απόφαση – κόλαφο κατά του ΤΑΙΠΕΔ που έκανε δεκτή την προσφορά του Ιβάν Σαββίδη.

Ετσι, παγώνει για άγνωστο μέχρι στιγμής χρόνο η πώληση του λιμανιού του Βόλου στον ΟΛΘ ενώ κύκλοι προσκείμενοι στην Goldair τόνιζαν ότι ουσιαστικά με την προσφυγή αυτή δημιουργήθηκε από το μηδένα νομολογία.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η απόφαση έχει και γεωπολιτικό ενδιαφέρον καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι η απόκτηση του λιμανιού του Βόλου από τον Ιβάν Σαββίδη ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε ρωσικά συμφέροντα να ελέγχουν δύο λιμάνια σε μικρή απόσταση.

 Πηγή: taxydromos.gr