SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος : Αστεγος αναζήτησε δροσιά σε δημόσιες τουαλέτες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

Βρέθηκε κάθιδρος και καταπονημένος και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου 2024-07-11 13:34:50

Δροσιά… στις δημόσιες τουαλέτες που λειτουργούν υπογείως της πλατείας Ελευθερίας, φαίνεται να αναζήτησε άστεγος άντρας μεγάλης ηλικίας, ο οποίος κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Ηταν μεσημέρι, μετά τις 12, όταν ο υδράργυρος στον Βόλο πλησίαζε στους 38ο C, με την κατάσταση στο κέντρο της πόλης να είναι αποπνικτική. Αστεγος άντρας φαίνεται να αναζήτησε καταφύγιο… δροσιάς σε υπόγειο χώρο για να ξαποστάσει.

Κατέφυγε στις δημόσιες τουαλέτες που λειτουργούν υπογείως της πλατείας Ελευθερίας, όπου μετέφερε και τα πράγματά του. Ένα χαρτόνι για να ξαπλώσει και τα λιγοστά του υπάρχοντα, κάποια ρούχα και προσωπικά αντικείμενα σε σακούλες.

Στον χώρο υπάρχουν και πρίζες και εκεί κατέβηκε πολίτης για να φορτίσει για λίγο το κινητό του τηλέφωνο όταν είδε τον άντρα να κοιμάται στον διάδρομο των τουαλετών, πάνω σε ένα χαρτόνι.

Ανησύχησε, καθώς ο χώρος δεν κλιματίζεται και είχε υψηλή θερμοκρασία.

Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Διασώστες τον βρήκαν κάθιδρο και καταπονημένο και τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, προκειμένου να του βάλουν ορό για ενυδάτωση και να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερα δύσκολη από πλευράς θερμοκρασιακών συνθηκών στον Βόλο, ιδίως για άστεγους ανθρώπους που αναζητούν μία ανάσα δροσιάς σε σκιερά μέρη. Σήμερα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κατά έναν με δύο βαθμούς, ενώ από αύριο αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας που αναμένεται να «χτυπήσει» ακόμη και 40άρι την Κυριακή.

 

Πηγή: taxydromos.gr