SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ηλ. Λεοντάρης για κύμα καύσωνα: «Ανησυχία ναι, όχι πανικός» – Τη Δευτέρα η κορύφωση (φωτ. & βίντεο)

2024-07-10 11:57:35
Ηλ. Λεοντάρης για κύμα καύσωνα: «Ανησυχία ναι, όχι πανικός» – Τη Δευτέρα η κορύφωση (φωτ. & βίντεο)

Ενημέρωση σχετικά με το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας έκανε ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ηλίας Λεοντάρης, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας πως χρειάζεται «ανησυχία, όχι όμως πανικός».

«Είμαστε στην αρχή μιας καιρικής εξέλιξης, που θα φέρει προς τη Δευτέρα υψηλές θερμοκρασίες», ανέφερε ο κ. Λεοντάρης, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο υδράργυρος έχει ήδη ξεκινήσει να ανεβαίνει από σήμερα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φαινόμενα δυσφορίας στους κατοίκους της Θεσσαλίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους Δήμους, προετοιμάζονται για να δώσουν κλιματιζόμενους χώρους στους πολίτες», ενώ κάλεσε τους κατοίκους όλων των περιοχών να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί και το προηγούμενο διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Λεοντάρης.

Ο ίδιος εξήγησε πως η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται να σημειωθεί τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40°C και κάλεσε για ακόμα μια φορά τον κόσμο να υπακούει στις οδηγίες των αρχών.

Πυρκαγιές

Μόνο η Μαγνησία και η περιοχή της Ανάβρας βρίσκεται στην κατηγορία 3 στον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, με τις προγνώσεις να δίνουν χαμηλή ένταση του αέρα, ο κ. Λεοντάρης όμως συνέστησε όλοι να είναι σε ετοιμότητα.

«Δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε φωτιές. Χθες αντιμετωπίσαμε δύο πυρκαγιές στην Π.Ε. Λάρισας, μία στην Αγία Τρίαδα στην περιοχή των Φαρσάλων και μία στην Ποταμιά του Δ. Αγιάς. Η άμεση επέμβαση των δυνάμεων και η αλλαγή του τρόπου που επεμβαίνουμε, καθώς τρία οχήματα φεύγουν άμεσα στο σημείο για να ελέγξουν, μαζί με τα εναέρια μέσα που σηκώνονται από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ήταν καταλυτικά για να δράσουμε γρήγορα».

Παράλληλα, υπενθύμισε για ακόμα μία φορά τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί και πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες έτσι ώστε να αποφευχθούν πυρκαγιές.

Δείτε φωτογραφίες από το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας:

Πηγή: larissanet.gr