SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[εικόνες] Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο εορτασμός Ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Εικονίστριας

2024-07-07 15:19:26
[εικόνες] Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο εορτασμός Ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Εικονίστριας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε ο εορτασμός Ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Εικονίστριας στην Σκιάθο το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου 2024 με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, Ιερέων του νησιού και εκτός αυτού, του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα, της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Β. Σποράδων κας Αμαλίας Γραββάνη, Αντιδημαρχών, Δημοτικών Συμβούλων και διοικητών και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Το Σάββατο 6 Ioυλίου στις 18:30 και μετά τον Μικρό Εσπερινό, η Εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας αναχώρησε από τον Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου για τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου που σήμανε και την έναρξη των Λατρευτικών Εκδηλώσεων ενώ στις 20:00 πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός - Αρτοκλασία και το `Α μέρος του όρθρου. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΚΛΙΚ)

Την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 07:00 το πρωί ξεκίνησε με το Β` μέρος του Όρθρου Αρχιερατικό Συλλείτουργο στους Δύο Ναούς ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία των πιστών στη λιτανία στους δρόμους και την παραλία του νησιού καθώς και η παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σκιάθου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 07:00 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Όλες οι λατρευτικές εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη θεαματικότητα και μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από το YouTube του Skiathoslife.gr και την Τηλεοράση ASTRA tv με την συμβολή των : Μιχάλη Χειμωνίδη, Νίκου Τζούμα, Tina Whittington, Γιώργου Κεχριώτη και Βασιλείας Παρίσση.

 

 

Photo Gallery