SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Γιώργος Παπαδαυίδ: Συνεχίζουμε την προβολή της Σκοπέλου με την έκδοση ταξιδιωτικού οδηγού στην Δανία

Ευχαριστίες του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τουρισμού στις επιχειρήσεις που στήριξαν την προσπάθεια 2024-06-19 18:31:37
Γιώργος Παπαδαυίδ: Συνεχίζουμε την προβολή της Σκοπέλου με την έκδοση ταξιδιωτικού οδηγού στην Δανία
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τη σημαντική συμβολή σας στη φιλοξενία των δημοσιογράφων που προσφέρατε κατά τη διοργάνωση το press trip της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας. Η βοήθειά σας υπήρξε πολύτιμη για την προβολή και προώθηση των τουριστικών προορισμών της χώρας μας.
 
Η δημοσιογράφος κα Nastja Arcel από τη Δανία και ο συνεργάτης της κ. Mikael Fock επισκέφθηκαν τη Σκόπελο από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου, με στόχο να συγκεντρώσουν υλικό για έναν ταξιδιωτικό οδηγό για τα νησιά των Βορείων Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο), ο οποίος θα δημοσιευθεί στις εφημερίδες Politiken και Jyllandsposten. Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός, που αποτελεί μέρος μιας σειράς από την Politikens Forlag, προορίζεται να βοηθήσει τους Δανούς ταξιδιώτες να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τους προορισμούς μας. Οι εντυπώσεις από την παραμονή τους στη Σκόπελο ήταν άριστες, και έφυγαν με τις καλύτερες εμπειρίες στις αποσκευές τους. 
 
Το περιεχόμενο του οδηγού θα αναδείξει όχι μόνο τη φυσική ομορφιά των Βορείων Σποράδων, αλλά και την πλούσια κουλτούρα, γαστρονομία, τις τέχνες και τον πολιτισμό της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σκανδιναβικό κοινό θα έχουν οι πρωτοβουλίες για βιωσιμότητα και προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, ο οδηγός θα περιλαμβάνει συμβουλές και προτάσεις για επισκέψεις σε μουσεία, παραδοσιακούς οικισμούς, ανέγγιχτα τοπία, παραλίες, καταλύματα και παραδοσιακές ταβέρνες.
 
Οι επιχειρηματίες της Σκοπέλου αποδεικνύουν έμπρακτα ότι είναι παρόντες σε όλες τις προσπάθειες για την ανάδειξη της Σκοπέλου ως ενός μοναδικού τουριστικού προορισμού. Οι επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην συγκεκριμένη δράση και τις οποίες ευχαριστούμε θερμά είναι:
 
- Dolphin of Skopelos
- Dionysos Hotel
- Εργαστήριο Μικροναυπηγικής Μπουνταλά
- Rodios Pottery
- Ελαιοτριβείο Αντωνίου
- Συνεταιρισμός Γυναικών Γλώσσας
- Magic Cars
- Εστιατόριο El Atrio 
- Μεζεδοπωλείο Ανατολή
- Kastani Beach Bar
- Apanemo Beach Bar & Restaurant
- Εστιατόριο Στου Δημητράκη
- Paraiso Beach Bar
 
Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου, η οποία είχε κομβική σημασία στην οργάνωση, διεξαγωγή και επιτυχία αυτής της προσπάθειας. 
 
Επιπλέον, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον ΕΟΤ Σκανδιναβίας για την ευκαιρία που έδωσε στο νησί μας να προβληθεί μέσα από αυτή την προσπάθεια.