SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Κιβωτός: «Εδώλιο» δείχνει ξανά ο εισαγγελέας στον πατέρα Αντώνιο για τις ασέλγειες σε ανήλικα

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και του πατρός Αντωνίου  2024-06-18 22:00:21
Κιβωτός: «Εδώλιο» δείχνει ξανά ο εισαγγελέας στον πατέρα Αντώνιο για τις ασέλγειες σε ανήλικα
 
 
Να οδηγηθεί σε δίκη ζητά ο πατέρας Αντώνιος για βαριές κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικές πράξεις με δύο ανήλικα αγόρια, ζητά για δεύτερη φορά ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός.
Ο εισαγγελέας που είχα προτείνει ξανά την παραπομπή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου αλλά υπόθεση με βούλευμα επέστρεψε στα χέρια του προκειμένου να ερευνηθεί μια ακόμα πράξη, αποφαίνεται ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», ενώ ζητά από τους δικαστές να διατηρήσουν τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αποδομεί τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της Κιβωτού που αρνείται τις κατηγορίες, εξηγώντας πως «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχει ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)». 

Ειδική μνεία κάνει στις βεβαιώσεις που προσκόμισε ο κατηγορούμενος και σύμφωνα με τις οποίες ένας εκ των καταγγελλόντων αναιρούσε τα λεγόμενα του, ο εισαγγελέας σημειώνει πως μπορούν να εκτιμηθούν ελεύθερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου υπό τις εγγυήσεις και προϋποθέσεις του νόμου.

Τα περιστατικά

Στην πολυσέλιδη πρόταση περιγράφεται πως για δυο χρόνια από Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022, ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος τα θαλάσσια μπάνια και τις εκδρομές που πραγματοποιούνταν «ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανηλίκου που είχε συμπληρώσει το 14ο έτος ηλικίας του. Ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου».

Κατά τον εισαγγελέα η παραβατική συμπεριφορά του πατρός Αντώνιου εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα στην δομή της Κιβωτού, όταν μεταφέρθηκε εκεί ο ανήλικος. «Ο δράστης σε διαφορετικά χρονικά σημεία ,κατά την παραμονή του (…) στην ανωτέρω δομή , ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση καθώς κατά την διάρκεια περιπάτων που πραγματοποιούσαν μόνοι τους στον κήπο της δομής, του εθώπευε τα οπίσθια πάνω από τα ρούχα ενώ εξ’ αφορμής θαλάσσιων μπάνιων στις παραλίες της Καλαμάτας (κυρίως βραδυνές ώρες) έβαζε το χέρι μέσα στο μαγιό του ανήλικου».

Όπως εξηγεί ο κ. Νομικός, «ο κατηγορούμενος δεν περιόρισε την παραβατική συμπεριφορά σε βάρος μόνο του Π.Γ αλλά επέδειξε πανομοιότυπη συμπεριφορά σε βάρος του ανήλικου Β.Ζ με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Για την περίπτωση του ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, ο εισαγγελέας σημειώνει: «Ο κατηγορούμενος καλούσε το αγόρι (γεννηθείς 2009) στον προσωπικό του χώρο εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού, με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τον ανήλικο, ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου. (…)Επίσης όταν κοιμόταν ο ανήλικος Β, ο κατηγορούμενος τοποθετούσε το κεφάλι του ανήλικου στα γεννητικά του όργανα και το έτριβε σε αυτά».

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, υπάρχουν δυο μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι ο ένας ανήλικος τους είχε εκμυστηρευτεί όσα κατήγγειλε, ενώ οι ίδιοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι σε δομή της Χίου ο παθών πήγαινε το βράδυ στο δωμάτιο του κατηγορούμενου όπου έμενε για αρκετή ώρα και πως το πρωί του πήγαινε το πρωινό του. 

«Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την “ιδιαίτερη” σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου , όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματική αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα» αναφέρει ο κ. Νομικός.