Ειδικά στα, κοντινά στην Αθήνα νησιά, όπως για παράδειγμα στην Ύδρα, που αποτελούν μία πιο εύκολη επιλογή για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι προκρατήσεις έφταναν από αρκετά νωρίς, το 94%, αντίστοιχα στην Αίγινα, το 84%, στην Κύθνο, το 86%, ενώ στις Σπέτσες, το 73%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου, E-Real Estates. Επίσης, το πιο κοντινό Kυκλαδονήσι στην Αττική, η Κέα, εμφανίζει προκρατήσεις της τάξεως του 78%, στην πλατφόρμα Aribnb.

«Στους 18 δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς τα ποσοστά προκρατήσεων κυμαίνονται από 52% έως 94% στην πλατφόρμα Aribnb. Τις επόμενες ημέρες, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις που θα αγγίξουν ακόμη και 100% σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς», σημειώνει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.
Υψηλά ποσοστά πληρότητας της τάξεως του 91% εμφανίζει η Νάξος, με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζει τις 1.967 κατοικίες. Στη Σύρο, το ποσοστό προ-κρατήσεων, αγγίζει το 71% και στην Τήνο το 60%. Σε Σκιάθο και Σκόπελο διαμορφώνεται στο 81% και 74% αντίστοιχα.

Στο Ιόνιο, τέλος, η Ζάκυνθος καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 52%, η Κεφαλονιά αντίστοιχα, 68% και η Λευκάδα, 73%.

Πηγή: cnn.gr