SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος: Φυλάκιση για τις φθορές στα γραφεία της ΝΙΚΗΣ

Ενός 35χρονου που αρχικά κατέθεσε ότι ήταν ένας από τους δράστες στη συνέχεια αρνήθηκε 2024-06-11 07:51:14
Βόλος: Φυλάκιση για τις φθορές στα γραφεία της ΝΙΚΗΣ

Εντοπίστηκε και συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένας 35χρονος Βολιώτης που κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διότι είναι ένας από τους τέσσερις δράστες που έσπασαν την τζαμαρία και έγραψαν με σπρέι απειλητικά συνθήματα έξω από τα γραφεία του κόμματος ΝΙΚΗ στον Βόλο.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και χθες, που δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο είχε τη συμπαράσταση περίπου 15 μαυροφορεμένων νεαρών, ενώ υπήρχε δύναμη της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «λίγες ώρες αφότου η ΝΙΚΗ γνωστοποίησε τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις της για τον τρόπο διεξαγωγής των Gay Pride σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Νεοταξικό Παρακράτος φρόντισε να στείλει μήνυμα εκφοβισμού σε βάρος της ΝΙΚΗΣ, με την επίθεση που εκδηλώθηκε με φθορές και αναγραφή απειλητικών συνθημάτων σε εκλογικό κέντρο της, στην πόλη του Βόλου».
«Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ καταδικάζει αυτήν την άνανδρη και φασιστική επίθεση, και δηλώνει σε όλους ότι η Δημοκρατία και ο Ελληνικός Λαός δεν εκφοβίζονται και δεν εκβιάζονται. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα έναντι όσων ασκούν βία για να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για την προεκλογική στοχοποίηση που επιχειρεί σε βάρος της ΝΙΚΗΣ, με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς που βγαίνουν από χείλη στελεχών της, ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Αναμένουμε την καταδίκη του περιστατικού από όλες ανεξαιρέτως τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις. Αναμένουμε και την έμπρακτη προστασία των προσώπων και των εγκαταστάσεων της ΝΙΚΗΣ από τις αρμόδιες αρχές ανά την Ελλάδα, ώστε ο Ελληνικός Λαός να μπορεί να ασκήσει άφοβα και ανεμπόδιστα το εκλογικό του δικαίωμα», αναφέρει το κόμμα.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο πατέρας του, έφυγε με το ποδήλατο για το σπίτι και καθώς περνούσε από τα γραφεία της ΝΙΚΗΣ άκουσε θόρυβο, από χτυπήματα στην τζαμαρία, είδε ένα άτομο που φορούσε κουκούλα, έβγαλε μια φωτογραφική μηχανή που είχε μαζί του και τράβηξε μια φωτογραφία.
Αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο επί των οδό Ορμινίου – Γ. Δήμου, διότι ήταν ντυμένος στα μαύρα και βρέθηκε πάνω του μια ολοπρόσωπη κουκούλα, σύμφωνα με την δικογραφία, ο 35χρονος δήλωσε ότι ήταν ο ένας από τους τέσσερις που έσπασαν την τζαμαρία και έγραψαν συνθήματα, έγινε προσαγωγή και ακολούθησε η σύλληψή του. Στην φωτογραφική μηχανή που έφερε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια φωτογραφία από τα γραφεία.
Ο κατηγορούμενος δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.
Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη, περνούσε τυχαία από το σημείο και όταν άκουσε θόρυβο, έβγαλε φωτογραφία ένα άτομο που φορούσε κουκούλα.
Σε ερώτηση της εισαγγελέως έδρας γιατί εφόσον αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, δεν ειδοποίησε τις αρχές, αντί να βγάλει φωτογραφία, ο 35χρονος απάντησε ότι προσπάθησε να απομακρυνθεί γιατί κατάλαβε ότι θα συνέβαινε κάτι κακό.
Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι ο 35χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, συνεργάστηκε με τις αρχές και παρέδωσε τη φωτογραφική του μηχανή, είπε ότι δεν προέκυψε η τελεσθείσα πράξη και ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και τις συνεργασίας με τις αρχές, πρόταση που απέρριψε η εισαγγελέας έδρας.
Τελικά καταδικάστηκε και το Δικαστήριο αποφάσισε να του αποδοθεί η φωτογραφική μηχανή.

Πηγή:magnesianews.gr