SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκιάθος : Καλλιτεχνική βραδιά στο Μπούρτζι με πλούσιο θέαμα

Διπλή παρουσίαση χοροθεάτρου με τα παιδιά της Σκιάθου και επαγγελματίες Διεθνείς Καλλιτέχνες 2024-06-08 12:42:08
Σκιάθος : Καλλιτεχνική βραδιά στο Μπούρτζι με πλούσιο θέαμα

Η Σκιάθος ετοιμάζεται να υποδεχθεί δύο εντυπωσιακές τελικές παρουσιάσεις των εργαστηρίων και σεμιναρίων χορού την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό του νησιού.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 8:00 μέχρι τις 8:45 το βράδυ, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών της Σκιάθου που παρακολούθησαν τα εργαστήρια χορού υπό την καθοδήγηση της Φαίδρας Πισιμίση. Τα εργαστήρια αυτά αποτέλεσαν μέρος του προγράμματος «Εργαστήρια Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης για Μαθητές», το οποίο οργανώθηκε από την Πολιτιστική Ομάδα Ηχόδραμα, υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Σκιάθου. Η Φαίδρα Πισιμίση, καθηγήτρια χορού και παιδαγωγός, ήταν η εισηγήτρια των εργαστηρίων.

Η δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 9:00 μέχρι τις 9:45 το βράδυ, όπου 20 διεθνείς επαγγελματίες καλλιτέχνες από διάφορες χώρες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των σεμιναρίων χορού και θεάτρου. Αυτά τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο από την 1η μέχρι την 9η Ιουνίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, σε συνεργασία με το Skiathos Garden Theatre.

Τα εργαστήρια χρορού στα παιδιά της Σκιάθου αποτέλεσαν μέρος του προγράμματος «Εργαστήρια Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης για Μαθητές», το οποίο οργανώθηκε από την Πολιτιστική Ομάδα Ηχόδραμα, υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Σκιάθου. Η Φαίδρα Πισιμίση, καθηγήτρια χορού και παιδαγωγός, ήταν η εισηγήτρια των εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα Erasmus + οργανώθηκε από τους διεθνείς καλλιτεχνικούς οργανισμούς:

  • Riza Performing Arts (Γερμανία)
  • Association Compagnie Noura (Γαλλία)
  • ΕΝ ΑΡΜΟΝΙΑ (Ελλάδα)

και με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.