SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επίσημο: Η TUI αναλαμβάνει να διασώσει τις διακοπές όσων είχαν κλείσει με την FTI

Πακέτα για να διασωθούν οι διακοπές των τουριστών που είχαν κλείσει με τον τουριστικό οργανισμό FTI που κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας, προετοιμάζει όπως ανακοίνωσε η TUI η οποία θα αναλάβει την υποστήριξη και των τουριστών στην Ελλάδα. Μάλιστα, Διευθύντ 2024-06-07 07:01:33
Επίσημο: Η TUI αναλαμβάνει να διασώσει τις διακοπές όσων είχαν κλείσει με την FTI

Στην ανακοίνωση της TUI αναφέρονται τα εξής:

«Η αφερεγγυότητα της FTI είναι απογοητευτικά νέα και η σκέψη μας είναι με τους καλεσμένους και τους υπαλλήλους που επηρεάστηκαν από αυτό το γεγονός. Ολόκληρη η ανώτερη ηγετική μας ομάδα διερευνά επί του παρόντος τρόπους για να βοηθήσει τους ξενοδόχους μας και εκείνους τους ταξιδιώτες που είχαν προγραμματίσει καλοκαιρινές διακοπές με το FTI. Ήμουν ο ίδιος σε συνομιλίες με τον Τούρκο Υπουργό Τουρισμού και τους ξενοδόχους και θα υποστηρίξουμε ευκαιρίες για τη δημιουργία εναλλακτικών και νέων ταξιδιωτικών επιλογών», δήλωσε ο Sebastian Ebel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI.

Η αφερεγγυότητα έχει επίσης επηρεάσει πολλούς συνεργάτες ξενοδοχείων TUI. Η ομάδα Ανώτερης Ηγεσίας της TUI συναντά ξενοδόχους και τοπικές αρχές σε προορισμούς όπως η Ισπανία, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αίγυπτος για να αντιμετωπίσουν συλλογικά τις προκλήσεις που θέτει αυτή η κατάσταση.

Ο David Schelp, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Markets & Airline, συναντά τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Αίγυπτο, ενώ ο Peter Krueger, Διευθύνων Σύμβουλος της Holiday Experiences, βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Delegate Island Councilor for Tourism στη Φουερτεβεντούρα και με τοπικούς ξενοδόχους.

Η Helen Caron, Διευθύντρια Προϊόντος & Αγορών, βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Κρήτη για συνάντηση με συνεργάτες και επηρεαζόμενους ξενοδόχους από την Ελλάδα. Νωρίτερα, ο Peter Ulwahn, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Musement, συναντήθηκε με εταίρους στις Βαλεαρίδες Νήσους και ο Marco Ciomperlik, Chief Airline Officer της TUI πήρε λίγο επιπλέον χρόνο μετά την Γενική Συνέλευση της IATA στο Ντουμπάι για να συναντήσει μέλη του τουριστικού τομέα από τα ΗΑΕ.

«Η δέσμευσή μας προς τους ξενοδόχους μας είναι ακλόνητη και η αφερεγγυότητα της FTI έχει επηρεάσει σημαντικά πολλούς από αυτούς. Με έναν σημαντικό αριθμό κρατήσεων διακοπών από την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ελβετία να έχουν ακυρωθεί πρόσφατα, αυτή τη στιγμή συζητούμε για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τους ξενοδόχους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε η Helen Caron, Διευθύντρια Προϊόντων & Αγορών του Ομίλου TUI. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των καλοκαιρινών διακοπών για πολλούς Ευρωπαίους, αγορές όπως η Γερμανία και η Ολλανδία εισάγουν τώρα ειδικούς όρους κράτησης. «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι καλοκαιρινές διακοπές και γι` αυτό θέλουμε να κάνουμε μια ειδική προσφορά σε πρώην FTI, αλλά και νέους επισκέπτες. Παρόλο που έχουμε ήδη ξεκινήσει πολλά υποσχόμενα τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, θα συγκεντρώσουμε επιπλέον προσφορές με τους ξενοδόχους τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Stefan Baumert, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Γερμανίας.

Σε συμφωνία με το German Travel Assurance Fund (DRSF), η TUI θα αναλάβει την υποστήριξη πελατών FTI που βρίσκονται στους προορισμούς Βαλεαρίδες Νήσους, Ελλάδα, Μαλδίβες, Μεξικό, Κούβα και Δομινικανή Δημοκρατία. Οι πελάτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών με FTI και βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε έναν από αυτούς τους προορισμούς καλύπτονται από το DRSF. Η TUI έχει αναλάβει την υποστήριξη αυτών των πελατών για να διασφαλίσει ότι το ταξίδι που έχει κλείσει μπορεί να συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί. Εάν ο εκπρόσωπος της FTI δεν είναι πλέον διαθέσιμος στους πελάτες, η ομάδα της TUI θα αναλάβει με άμεση ισχύ. Οι επηρεαζόμενοι πελάτες FTI θα ενημερωθούν με SMS και θα λάβουν αμέσως τα νέα στοιχεία επικοινωνίας. «Τις τελευταίες ημέρες ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας για να υποστηρίξουμε τους επισκέπτες του FTI στον προορισμό. Για εμάς, είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζουμε τους καλεσμένους του FTI. Όπως και σε άλλες καταστάσεις κρίσης, αυτό καθιστά σαφές ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να βασιστούν σε ευρεία συνεργασία εντός της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας», προσθέτει η Mirjam Chlouba, Επικεφαλής της Ομάδας Κρίσεων TUI στο Ανόβερο.

Πηγή: ekriti.gr