SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Περιοδεία στελεχών του ΚΚΕ σε Γλώσσα & Λουτράκι

Αλόννησος: Πρόσληψη στο δυ ατόμων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο 2024-06-05 13:50:47
Σκόπελος: Περιοδεία στελεχών του ΚΚΕ σε Γλώσσα & Λουτράκι

Κλιμάκιο στελεχών της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Γιώργο Γούλα, Βασίλη Ρόδιο και Γιάννη Πατσή, πραγματοποίησε περιοδεία στη Γλώσσα και το Λουτράκι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ συναντήθηκαν με κατοίκους, εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής. Οι συνομιλίες ανέδειξαν την έντονη ανησυχία των πολιτών για την πορεία της τουριστικής περιόδου, λόγω της προβληματικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και της αύξησης του κόστους ζωής. Παράλληλα, εκφράστηκε προβληματισμός για την εμπλοκή της Ελλάδας σε διεθνείς συγκρούσεις στο πλαίσιο των σχεδίων του ΝΑΤΟ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ εστίασαν στην κατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων από Μαντούδι και Θεσσαλονίκη, καθώς και στις συνδέσεις κατά τη χειμερινή περίοδο. Ανέφεραν ότι τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της «ελεύθερης αγοράς» και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Επιπλέον, επεσήμαναν την προκλητική ενίσχυση των εφοπλιστών με κρατικά κονδύλια, τις φοροαπαλλαγές και τα κέρδη από τα πανάκριβα εισιτήρια, που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τόνισαν ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ώστε να ενισχυθεί το κίνημα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Κάλεσαν τους πολίτες να μην αφήσουν την δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ να χαθεί σε νέες αυταπάτες ή σε κόμματα που, όπως υποστήριξαν, εξυπηρετούν την ίδια πολιτική. Πρότειναν την ψήφο στο ΚΚΕ ως μέσο διεκδίκησης και αλλαγής, τονίζοντας ότι η αποχή δεν στέλνει μήνυμα καταδίκης, αλλά αποτελεί ανοχή στην υπάρχουσα πολιτική κατάσταση.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι η ψήφος στο κόμμα τους είναι ψήφος για πιο δυναμικούς αγώνες υπέρ των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας. Ανέφεραν ότι το ΚΚΕ έχει μια πολιτική σύγκρουσης με την ΕΕ και το κατεστημένο, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού. Στο δίλημμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», το ΚΚΕ απαντά «οι ζωές μας», καλώντας για μια ισχυρότερη παρουσία του κόμματος στις εκλογές.