SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επίσκεψη στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Βασ. Σακελλάρη

2024-05-10 08:20:17
Επίσκεψη στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Βασ. Σακελλάρη

Επίσκεψη στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Βασ. Σακελλάρης και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κων. Καραγεωργίου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Με καταγωγή από χωριό του Ανατολικού Πηλίου, ο κ. Β. Σακελλάρης με δεκαετή πορεία στην Ευρωπαϊκή Πολιτική εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία από θέσεις ευθύνης σε Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, αντάλλαξε απόψεις για το μέλλον της ΕΕ με τον Δήμαρχο με αφορμή και την 74 η επέτειο από την Διακήρυξη της 9ης Μαΐου - Διακήρυξη Schuman, η οποία έθεσε τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ο Δήμαρχος εν όψει των Ευρωεκλογών και αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό και εθνικό διακύβευμα, επισήμανε κατ΄αρχήν τη βελτίωση του συστήματος εκλογής Ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα καθώς οι υποψήφιοι, απευθύνονται στον λαό, ενημερώνουν τους πολίτες και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους, όπως τις έχει ήδη δημοσιοποιήσει ο κ. Σακελλάρης στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές για τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη και για το πώς η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και με πολιτικές για την μείωση των ανισοτήτων, την ανάπτυξη ορεινών περιοχών κ.α.