SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Στην Σκιάθο και τις Β. Σποράδες το Αγιο Φως με πρωτοβουλία της Οικογένειας Ποταμιάνου

2024-05-04 21:59:02
(εικόνες) Στην Σκιάθο και τις Β. Σποράδες το Αγιο Φως με πρωτοβουλία της Οικογένειας Ποταμιάνου

Με τιμές Αρχηγού κράτους η Σκιάθος και οι Β. Σποράδες υποδέχτηκαν το Αγιο Φως που εδώ και χρόνια ο Επίτιμος Δημότης Ανδρέας Ποταμιάνος φρόντιζε να φέρνει στο νησί. Την ίδια παράδοση όμως συνεχίζει η Φλερ Ποταμιάνου και η οικογένεια του και έτσι σήμερα το μισθωμένο learjet έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αλ. Παπαδιαμάντης με το Αγιο Φως. Το υποδέχτηκαν οι Ιερείς του νησιού, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ Θοδωρής Τζούμας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Δέσποινα Λιακοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Το Αγιο Φως κατευθύνθηκε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Δήμου Σκιάθου και του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην προβλήτα του λιμανιού όπου ο π. Γεώργιος Σταματάς με το Δήμαρχο του νησιού το παρέδωσε στους άνδρες του πλωτού Ασθενοφόρου του Λιμενικού για την παράδοσή του στην Σκόπελο και την Αλόννησο. 

Τέλος η πομπή κατευθύνθηκε από την παραλιακή οδό στο Παλιό Λιμάνι στον Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών, τον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου και την Ι.Μ Ευαγγελιστρίας.

Ν.Τ.

 

Photo Gallery