SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πάσχα στις Σποράδες: Ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μαντούδι

2024-05-02 10:10:35
Πάσχα στις Σποράδες: Ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μαντούδι

Η εκκίνηση των δρομολογίων για το λιμάνι του Μαντουδίου και του Βόλου είναι γεγονός.Το πρόβλημα πρόσβασης των επισκεπτών από την Στερεά Ελλάδα απ` το λιμάνι Μαντούδι προσωρινά και για τις ημέρες του Πάσχα φαίνεται να έχει πάρει θετική τροπή

 Το Skiathos Life μιλώντας με γνωστό επιχειρηματία στην Σκόπελο στον κλάδο του τουρισμού έκανε αισιόδοξη πρόβλεψη λέγοντας αρχικά ότι είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους το να βλέπει κάποιος την δυνατότητα της άφιξης του κόσμου με δυο καράβια από εκεί που λέγαμε ότι θα πρέπει να φτάσουμε Ιούλιο για το πρώτο δρομολόγιο. "Πλέον που η ακρίβεια δεν λέει να σταματήσει να αναπτύσεται, ήταν μεγάλη ιστορία να ξεκινήσει μια τετραμελής οικογένεια από Αθήνα για το Βόλο με προορισμό το νησί μας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η είδηση θα είναι ώθηση για όλους εμάς που έχουμε επιχείρηση στον τουρισμό να φτιάξουμε παροχές,υπηρεσίες για να προσελκύσουμε κόσμο." λέει ο επιχειρηματίας ο οποίος τονίζει ότι όλα πρέπει να γίνονται σε ρυθμούς αλληλοκατανόησης μεταξύ καταναλωτών και επιχειρηματίων. "Είναι σημαντικό να βλέπεις ένα νησί τις ημέρες των διακοπών να το επισκέπτεται κόσμος. Ελπίζω ότι το καλοκαίρι θα πάει ακόμα καλύτερα από τις πρώτες προβλέψεις που είχαμε, που ήδη δηλαδή πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι".

Σύμφωνα με μερίδα επιβατών από τις πρώτες μέρες που εμφανιστήκαν τα εισητήρια στην αγορά ήταν σχετικά γρήγορη η εξάντληση τους. Πράγμα που δείχνει την επιθυμία της επισκεψιμότητας από πολλούς στα τρια νησιά.

"Δεν μπορούσα να βρω εισητήριο για το αμάξι αρκετές μέρες και τελικά ακύρωσε κάποιος άλλος και πρόλαβα να το αγοράσω" μας είπε επιβάτης που ταξιδεύει σήμερα με το καράβι "Ιωλκός" από Μαντούδι με προορισμό το νησί Σκόπελος και μίλησε στο Skiathos Life πριν λίγα λεπτά. "Ήθελα πολύ να κάνω Πασχαλινές διακοπές με την οικογένεια μου στο νησί. Κάναμε πριν δυο χρόνια Ανάσταση στην Σκόπελο και μας άρεσε πολύ. Πέρυσι δεν καταφέραμε να έρθουμε για προσωπικούς λόγους αλλά φέτος το θέλαμε πολύ. Ελπίζαμε πολύ καιρό σε αυτά τα δρομολόγια και μόλις είδαμε από την σελίδα σας την ευχάριστη είδηση έτρεξα αμέσως με την γυναίκα μου να κανονίσουμε ότι έπρεπε" λέει ο επιβάτης που έρχεται από την Αθήνα.

Τα χαμόγελα όσον αφορά τα ακτοπολοϊκά δρώμενα των Σποράδω λοιπών βλέπουμε ότι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων μας. 

Η Πασχαλινή διάθεση των επισκεπτών λοιπών στα νησιά αλλά και των κατοίκων των Β.Σποράδων έγινε ακόμα πιο γιορτινή, όπως είπε παραπάνω ο επιχειρηματίας είναι σημαντικό να βλέπεις κόσμο στα νησιά τις γιορτινές μέρες και ακόμα πιο σημαντικό να κάνουν οι οικογένειες γιορτές μαζί.

Γιώργος Κεχριώτης