SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η κυκλική οικονομία ταξίδεψε στη Σκιάθο!

2024-04-21 19:54:04
Η κυκλική οικονομία ταξίδεψε στη Σκιάθο!

Ενθουσιασμένα πρόσωπα μικρών και μεγάλων κατοίκων του νησιού γέμισαν το παιδικό εργαστήριο επανάχρησης και κυκλικής οικονομίας για ενήλικες που η incommon υλοποίησε στο νησί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού για το Περιβάλλον και της δράσης "Όλοι μαζί Σκιάθος καθαρή".

Μιλήσαμε, δημιουργήσαμε, μάθαμε για τη φιλο-σοφία της #κυκλικήςοικονομίας· πώς να μην πετάμε αλλά να παρατείνουμε τον κύκλο ζωής των πόρων που χρησιμοποιούμε και μοιραζόμαστε καθημερινά ώστε να ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον!

Το βιβλίο "Σούλα η σακούλα" που διαβάσαμε στο παιδικό εργαστήριο επανάχρησης μας ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της κυκλικότητας μιλώντας μας για τη σημασία μείωσης των σκουπιδιών μας. Και εμπνευστήκαμε τόσο που στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα για τη φροντίδα του περιβάλλοντος ζωγραφίζοντας υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.  

Με τους μεγαλύτερους φίλους του νησιού, απολαύσαμε το βιωματικό εργαστήριο κυκλικής οικονομίας "Το σπίτι μου, η γειτονιά μου το νησί που θέλω να ζω". Πώς θα ήταν ένα νησί πιο κυκλικό και βιώσιμο; Οι συμμετέχοντες/ουσες μοιράστηκαν επιθυμίες, ιδέες και ανάγκες ώστε να φτάσουν πιο κοντά σε έναν τέτοιο "προορισμό".

Ευχαριστούμε πολύ την τοπική κοινότητα του νησιού για τη θερμή υποδοχή και συμμετοχή, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σκιάθου και τον Δήμο Σκιάθου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

#incommon #circulareconomy #workshops #skiathos #community #network

Photo Gallery