SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

165 εικαστικά έργα της σκιαθίτισσας ζωγράφου Καλατζή Μαρίας στο βιβλίο του Kurt Svatek

2024-04-21 12:15:13
165 εικαστικά έργα της σκιαθίτισσας ζωγράφου Καλατζή Μαρίας στο βιβλίο του Kurt Svatek

Η εικαστικός κ. Μαρία Καλατζή πλούτισε με τα χρώματα και τη φαντασία της άλλο ένα πολύγλωσσο βιβλίο του καταξιωμένου Αυστριακού συγγραφέα - ποιητή Kurt Svatek με τον οποίον είχαν συνεργασθεί και σε άλλη έκδοση.

Των 386 σελίδων βιβλίο αποτελεί ένα ποιητικό πόνημα με υπέρτατη ευαισθησία και με διεθνή σημασία, μεταφρασμένο σε 8 γλώσσες (Γερμανικά, Aγγλικά, Γαλλικά, Βραζιλιάνικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Σικελικά και Ελληνικά). Εκδοτικός οίκος «Edizioni Universum», Via Italia 6 - 98070 Capri Leone, MessinaBόρεια Σικελία / Ιταλία.

Στο παρόν βιβλίο με τίτλο «Der Klang der Erde» - «Ο Ήχος της Γης» η εικαστικός μας κ. Καλατζή Μαρία φιλοτέχνησε το εξώφυλλο με τα μοντέρνας τεχνοτροπίας abstract εικαστικά της έργα «Before the Explosion» και «Fluid Nostalgia».

Επίσης κόσμησε και το εσωτερικό του βιβλίου με 165 εικαστικά έργα της ποικίλης θεματολογίας.
Πολλά από αυτά τα έργα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα, γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες, κέντρα πολιτισμού, ιατρικούς χώρους, κλπ.

Ο Βιεννέζος λογοτέχνης κ. Kurt F. Svatek, γεννήθηκε το 1949 στην Βιέννη, έζησε και εργάστηκε για 40 χρόνια στη Νότια Αυστρία και αργότερα επέστρεψε με την οικογένεια του στην πόλη που γεννήθηκε.
Δημοσίευσε πάνω από 90 βιβλία, ποιήματα, αφορισμούς, δοκίμια, διηγήματα, χαϊκού και δύο μυθιστορήματα. Είναι εκδότης της ανθολογίας
«Unser Europa» - «Η Ευρώπη μας», επίσης έγραψε άρθρα φιλολογικά και ένα πεζογράφημα. Τα έργα του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά και μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες έχοντας αποσπάσει πολλά βραβεία.

Ο Kurt F. Svatek είναι επίσης freelance ερευνητής της IPRTC - Διεθνές Κέντρο Ποίησης, Μετάφρασης και Έρευνας του Πανεπιστημίου Chongqing, στην Κίνα. Στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας το 2009 πραγματοποιήθηκε μια αξιόλογη Ημερίδα για το συγγραφικό του έργο εφ΄όλης της ύλης. Η Μπανγκαλόρ θεωρείται η κοιτίδα της υψηλής τεχνολογίας της Ινδίας και αναπτύσσεται στα πρότυπα των μεγάλων πόλεων της Αμερικής στην αεροναυπηγική, λογισμικό, τεχνογνωσία, ουρανοξύστες, κλπ.

Ο λογοτέχνης είναι επίσης αντιπρόεδρος του
Vienna Library Initiatives και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Pen-clubs της Αυστρίας και της Κάτω Αυστρίας για περισσότερα από είκοσι χρόνια, υπηρετώντας ως ταμίας και αντιπρόεδρος. Είναι επίσης εκπρόσωπος της ένωσης καλλιτεχνών και συγγραφέων «The Cove/Rincón» στο Μαϊάμι – USA, με εικαστικούς καλλιτέχνες κυρίως από την Φλόριντα και την Λατινική Αμερική. 

O ποιητής κ. Kurt Svatek σκοπεύει να υποβάλει αυτό το βιβλίο «Der Klang der Erde» - «Ο Ήχος της Γης» στον διαγωνισμό του καλύτερου βιβλίου της χρονιάς που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Το βιβλίο «Der Klang der Erde» - «Ο Ήχος της Γης» είναι διαθέσιμο για ανάγνωση εδώ

Αναφορά στις γλώσσες ανά σελίδες:
Γερμανικά σελ. 5-50, Αγγλικά σελ.51-96, Γαλλικά σελ. 97-142, Βραζιλιάνικα σελ. 143-188, Ισπανικά σελ.189- 234,
Ιταλικά σελ. 235 – 280, Σικελικά σελ. 281-326, Ελληνικά σελ. 327 -371.