SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Workshop στην Σερβία παρουσία ανθρώπων του Τουρισμού από την Θεσσαλία

2024-04-16 21:17:20
(εικόνες) Workshop στην Σερβία παρουσία ανθρώπων του Τουρισμού από την Θεσσαλία

Στο workshop που διοργανώθηκε στο εμβληματικό ξενοδοχείο Moskva Hotel συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Γεώργιος Παπαμακάριος, ο Προέδρος Ξενοδόχων Μαγνησίας Γεώργιος Ζαφείρης, ο Υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Μανώλης Ντουγκάκης, ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, Κωνσταντίνος Γασπαράκης, η Υπεύθυνη Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Μελίνα Δρουβή, και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Τρίκαλων, Δημήτρης Τσιόλας.

Το workshop τίμησε με την παρουσία του ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στην Σερβία, Γιώργος Κακούτης ο οποίος παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα τουριστικά προϊόντα όλων των γεωγραφικών ενοτήτων της Ελλάδας.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Σερβίας (YUTA), η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Σέρβους, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα μας. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πέραν από τους κλασσικούς δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδας όπως Χαλκιδική, Πιερία, Θάσος, Σκιάθος, οι Σέρβοι πλέον φτάνουν σε ολα τα σημεία της Ελλάδας και μέχρι την Κρήτη.

 

Στο πλαίσιο του workshop οι εκπρόσωποι των Δήμων και Επιμελητηρίων παρουσίασαν ειδικά τουριστικά προϊόντα για τα Σέρβικα τουριστικά γραφεία και συμμετείχαν σε Β2Β συναντήσεις για την αναγνώριση των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών των τουριστικών γραφείων. Παράλληλα, οι Έλληνες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δώσουν συνεντεύξεις σε εκπροσώπους των Σερβικών μέσων ενημέρωσης που παρευρέθηκαν.

Το workshop ολοκληρώθηκε με ελληνικά εδέσματα που ετοίμασε η ομάδα των chef του Moskva Hotel και με την κλήρωση δώρων που προσφέρθηκαν σε τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους.