SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Φαίη Τζανετουλάκου για την μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων: «Θα έρχονται σκουπίδια από όλη την κεντρική Ελλάδα στον Βόλο»

2024-04-15 09:12:25
Φαίη Τζανετουλάκου για την μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων: «Θα έρχονται σκουπίδια από όλη την κεντρική Ελλάδα στον Βόλο»

Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που επιχειρείται στην πόλη, ώστε ο Βόλος να είναι ο σκουπιδότοτος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν έχει καμία σχέση με πολιτισμό, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η Φαίη Τζανετουλάκου ιστορικός τέχνης, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΜεΡΑ25 και μέλος της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών. Όπως είπε οι πολίτες θα αντισταθούν με σύμποινα στα σχέδια αυτά, κάτι που συζητείται στη δημοτική παράταξη Παπαπέτρου, ενάντια στην γενική ατιμωρησία που υπάρχει και πως συμπεριφέρεται η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο για όσους προσπαθούν να πουν την αλήθεια, προπηλακίζονται και φιμώνονται.

Σύμφωνα με την κ. Τζανετουλάκου, η διαχείριση απορριμμάτων αποφέρει πάρα πολλά χρήματα, είναι ο νέος «βρώμικος χρυσός» και στην Ιταλία τη διαχειρίζεται η σκοτεινή πλευρά της χώρας και όλα ξεκίνησαν το 2018 που η Κίνα σταμάτησε να δέχεται τα σκουπίδια της Ευρώπης, έμειναν αυτές οι τεράστιες ποσότητες και αποφάσισαν πώς να τα διαχειριστούν.
«Η καύση απορριμμάτων δεν είναι κυκλική οικονομία, αλλά το αντίθετο και παράγει τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, μιας που μιλάμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και είμαστε στην αρχή μιας φοβερής κλιματικής κρίσης», τόνισε.

Η κ. Τζανετουλάκου συμφωνα με το magnesianews ανέφερε ότι οι ενεργοί πολίτες Βόλου και η επιτροπή πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, έκαναν προτάσεις πως μπορεί να γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων, όχι των εισαγόμενων που καίει η ΑΓΕΤ και ευτυχώς απαγορεύτηκε η διακίνησή τους δια θαλάσσης.
Όπως είπε, με αυτή την επένδυση, θα έρχονται σκουπίδια από όλη την κεντρική Ελλάδα και εξέφρασε απορία γιατί ο Βόλος να μπει σε αυτή τη διαδικασία να υποδέχεται τόσο μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, μόνο και μόνο προς όφελος ενός εργοστασίου.
Τόνισε δε ότι θα αντισταθούμε στα σχέδια αυτά, κάτι που συζητείται στη δημοτική παράταξη Παπαπέτρου, ενάντια στην γενική ατιμωρησία που υπάρχει και πως συμπεριφέρεται η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο για όσους προσπαθούν να πουν την αλήθεια, προπηλακίζονται και φιμώνονται.
«Θα δούμε πως μπορούμε να ακυρώσουμε το έργο, κοιτώντας πάντα το θέμα της υγείας, σε μια πόλη που έχει το λιγότερο πράσινο και τα περισσότερα νοσήματα και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό, για προστασία του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαγορεύτηκε στον Γ. Βαρουφάκη να μιλήσει σε συνέδριο
Αναφερόμενη στην πολιτική επικαιρότητα, η Φαίη Τζανετουλάκου ανέφερε ότι απαγορεύτηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη να μιλήσει σε συνέδριο στη Γερμανία και διερωτήθηκε πως μια ευνομούμενη χώρα όπως η Γερμανία, απαγορεύσει σε έναν ηγέτη ευρωπαϊκού κόμματος την ομιλία, επειδή το συνέδριο οργάνωσαν ισραηλινοί που τίθενται εναντίον του πολέμου της Γάζας και εναντίον της γενοκτονίας.
Σύμφωνα με την υποψήφια ευρωβουλευτή, πολιτικά κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ του κ. Βαρουφάκη και είναι παράλογο για μια χώρα όπως η Γερμανία που εξολόθρευσε τους εβραίους και μια χώρα όπως το Ισραήλ να κάνει υπέστη όλα αυτά από τη Γερμανία να κάνει τα ίδια πράγματα σε έναν άλλο λαό.
Αναφορικά με τα ζητήματα του LNG και του επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ, η κ. Τζανετουλάκου είπε ότι ήταν πού σημαντική η στάση της Περιφερειακής Αρχής που αποφάσισε κατά, είπε ότι είμαστε εν αναμονή κατάθεσης του φακέλου για το επιχειρηματικό πάρκο.
Τέλος, ανέφερε ότι αναμένεται η στάση της Περιφερειακής Αρχής για τα πλατάνια που κόπηκαν στους χειμάρρους και εξέφρασε την ελπίδα το κακό να σταματήσει εδώ.