SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αλλάζει Ρότα η Σκιάθος και γίνεται ...Zero Waste

Συνάντηση εμπλεκομένων φορέων στο Μπούρτζι 2024-04-11 13:27:17
Αλλάζει Ρότα η Σκιάθος και γίνεται ...Zero Waste

Με αφορμή τις δράσεις για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση, ο Δήμος Σκιάθου, παρουσία του Δημάρχου κ. Θοδωρή Τζούμα παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μπούρτζι, το έργο Zero Waste Ρότα, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης. 

Η δράση του έργου έχει ως στόχο την ενημέρωση και την συμμετοχή των ιδιοκτητών και εργαζομένων στα τουριστικά ημερόπλοια της Σκιάθου, όπου και θα τοποθετηθούν δυο σετ κάδων (κοινά Απορρίμματα, χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών), όλων των εμπλεκομένων φορέων και επαγγελματιών της Σκιάθου που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και τους επισκέπτες του νησιού ώστε να εφαρμοστούν νέα πρότυπα οργάνωσης και συμπεριφοράς για τη μείωση των αποβλήτων, αποτελώντας έτσι παράδειγμα καλών πρακτικών στην κοινωνία όχι μόνο της Σκιάθου, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκαν στην χρηματοδότηση του έργου, όπου  φτάνει τα 49.990€ από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023» με διάρκεια 16 μήνες (Οκτώβριος 2023 – Φεβρουάριος 2025).
Επιπλέον ο Δήμαρχος της Σκιαθου πρότεινε να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Διαλογής που υπάρχει από πέρυσι τον Αύγουστο στο νησί, όπου μέχρι στιγμής το έχει επισκεφθεί το ΣΕΟ Σκιαθου και το Ecozην.

Ευαγγελία Σγούρα

Photo Gallery