SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βιωματική δράση "Πολιτιστικά Μονοπάτια" στην Σκιάθο με την συμμετοχή Γυμνασίων από τις Β. Σποράδες

2024-04-06 07:27:43
Βιωματική δράση

Με πρωτοβουλία του Οικολογικού, Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου «EcoZην Σκιάθου», ξεκίνησε από την Παρασκευή 5 Απριλίου και έως την Κυριακή 7 Απριλίου πραγματοποιείται στη Σκιάθο η πολιτιστική εκδήλωση «Πολιτιστικά Μονοπάτια». Πρόκειται για διήμερη βιωματική δράση και γνωριμία των επισκεπτών, των κατοίκων και κυρίως των νέων, μέσω περιήγησης, με τα πολιτιστικά μνημεία του νησιού, όπως ενδεικτικά αναφέρονται Μοναστήρια, εκκλησίες, ξωκλήσια, μουσεία, φρυκτωρίες κλπ πολιτιστικούς πόρους της Σκιάθου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μεταξύ περιήγηση στα ενδιαφέροντα μουσεία, καλντερίμια της «πολίχνης» της Σκιάθου, πεζοπορία προς το Κάστρο, τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, για να «ανταμώσουν» τον Παπαδιαμάντη σε μονοπάτια, που αναφέρει στα διηγήματά του, όπως και να συναντήσουν τα ιστορικά Μοναστήρια, γραφικά ξωκλήσια, μια από τις λίγες διατηρητέες Φρυκτωρίες και το μοναδικό Κάστρο, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο στο βορειότερο τμήμα του νησιού όπου και προβλέπεται να αναγνωστούν αποσπάσματα από τα Καστρινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη (ελληνικά και αγγλικά). Επίσης η συμμετέχουσα στην εκδήλωση ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Παπαδιαμάντης και πολιτισμός».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων, μέσω αυτής της βιωματικής εμπειρίας να γνωρίσει το κοινό, ιδιαίτερα η μαθητιώσα νεολαία, τους πολιτιστικούς θησαυρούς και την ιστορία της Σκιάθου και να ευαισθητοποιηθεί σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας με ελεύθερη είσοδο.


Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Οικολογικός, Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκιάθου «EcoZην Σκιάθου» με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών σχολείων.