SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ξεκινάει σήμερα η δράση "Όλοι Μαζί, Σκιάθος καθαρή" για 19η χρονιά

Χορηγός Επικοινωνίας το Skiathoslife.gr 2024-04-06 07:14:16
Ξεκινάει σήμερα η δράση

Με σύνθημα «Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή» ξεκινάει η διοργάνωση εκδήλωσης ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του πολιτισμού μας και θεμέλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για εθελοντική δράση συμμετοχικού χαρακτήρα καθαρισμού παραλιών και περιοχών στη Σκιάθο με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας, τοπικών συλλόγων και φορέων και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων της Σκιάθου, με έμφαση στις νεαρές ηλικίες, η γνωριμία με το περιβαλλοντικό κόστος των ανθρώπινων επιδράσεων στο νησί καθώς και η ενθάρρυνση των συμμετεχόντων στη συλλογική συμμετοχή σε ευρύτερες ομάδες της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της αειφορίας όπου περιβάλλον και πολιτισμός συμπράττουν.


Η δράση έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των πολιτών και αγκαλιάζεται θερμά από την τοπική κοινωνία ενώ έχει βραβευτεί τα έτη 2021 και 2022 από το θεσμό BRAVO Sustainability Awards ως Πρεσβευτής της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, κατοίκους του νησιού, τοπικούς συλλόγους, φορείς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη σε θέματα περιβάλλοντος.


Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και τη συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, των Συγκοινωνιών Σκιάθου, και της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εθελοντών, επαγγελματιών, συλλόγων και λοιπών τοπικών φορέων.

Την δράση σήμερα εγκαινιάζει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τ.τ. Σκιάθου με τον καθαρισμό στην παραλία "Ασέληνος" στις 16:30 ενώ λεωφορείο για τον σκοπό θα ξεκινήσει στις 16:00

Στις δράσεις μπορουν να συμμετέχουν ολοι οι πολίτες 

 

OI ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 6-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024