SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες&video) Διευρυμένη σύσκεψη στην Σκιάθο για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό στα νησιά των Β. Σποράδων

Παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μπουκώρου, του Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και των τριων Δημαρχων των Β. Σποράδων 2024-04-02 22:53:57
(εικόνες&video) Διευρυμένη σύσκεψη στην Σκιάθο για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό στα νησιά των Β. Σποράδων

Φωτογραφίες: Bασιλεία Παρίσση | Ρεπορτάζ : Νίκος Τζούμας

Διευρυμένη σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στη Σκιάθο, για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.) των νησιών των Β. Σποράδων. Με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος, αποκτούν ένα δυναμικό γεωχωρικό και αναπτυξιακό εργαλείο, στη διαμόρφωση του οποίου θα συμμετέχουν οι τοπικές κοινωνίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, Αλοννήσου Παναγιώτης Αναγνώστου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Βορείων Σποράδων Αμαλία Γραββάνη, Αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας «Σαμαράς & Συνεργάτες» Δημήτρης Σαμαράς με ομάδα μηχανικών - μελετητών, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων των τριών νησιών και πλήθος ενδιαφερομένων.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πανελλαδικά περιλαμβάνει την εκπόνηση περίπου 230  Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ και ΕΠΣ), η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 1 η  Ιουνίου 2026, ώστε να αποκτήσει πολεοδομικό σχέδιο όλη η χώρα, δηλαδή το 70% της ελληνικής επικράτειας που σήμερα δεν έχει.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ.  ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ & ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ (ΚΛΙΚ)

Photo Gallery